Fart er Sonic sitt mellomnavn, dermed starter første scenen med Sonic (Ben Schwartz) i full hastighet gjennom byen med Eggman (Jim Carrey) i hælane.

Tekst: Knut Lund

Filmen venter ikke med å ta oppmerksomheten, og fra starten må man følge med siden fart er ikke bare Sonic sitt «phenomenon», men også hvordan settingen til filmen er satt opp.

Tar du en dopause så har Sonic minst tatt seg en løpetur i filmen. Så alle Sonic-fans som kom for å se piggsvinet løpe lynraskt blir godt belønnet.

Sonic-elskere vil også legge merke til mange små detaljer og “easter eggs” som filmskaperne har hentet ut fra spillene, som for eksempel navnet på byen Sonic kommer til på Jorda er Green Hills – navnet på den første verden i det første spillet.

Foto: Paramount Pictures og Sega of America.

En film for alle

Sonic the Hedgehog har alt, til barn og fansen fra spillene, men også til den vanlige kinoseer.

Sonic reiser til vår planet alene, og på grunn av sitt litt spesielle utseende så forblir han alene, og uten voksent forbilde har han selv ikke vokst ut av barndommen.

Disse temaene går gjennom filmen og er det som lager et forhold mellom Sonic og Tom Wachowski (James Marsden).

Tom er småby-politimann som drømmer om å jobbe i en storby, men forholdet til Sonic gjør at han får et nytt perspektiv på livet, og dermed innser det han egentlig vil og viser oss seere at det aldri er for sent å vokse mer som menneske.

Jim Carrey i sitt ess

En til perle i filmen er også transformasjonen til karakteren Jim Carrey spiller, Doctor Robotnik, som til slutt blir Eggman.

Fra å være eksentrisk doktor til klin gærn maktsøker er en perfekt jobb for Carrey og er noe av det gøyeste i filmen. Skuespilleren leverer på sitt beste, og det er noe helt spesielt med å se Carrey i en rolle hvor han kan bruke sin unike stil.

Litt spesiell fortid

Lenge før filmen ble lansert så ble traileren sluppet. I den korte trailer fikk man se masse av Sonic og serene var ikke fornøyde.

Paramount Pictures fikk så mange klager at de lovet å gi Sonic ett nytt utseende. Dette satte fansen så pris på at det fleste som klaget lovet å dra på kino for å se filmen.

Det er ikke ofte filmstudio bøyer seg for seere men i dette tilfelle så gjorde de det, og det viste seg å være den riktige avgjørelsen. Med et budsjett på $85,000,000 har filmen nå tjent inn over $200,000,000!

Spoiler

Pssst, post credit scene hadde med Tails som leter etter Sonic, som bare kan bety at det vil bli flere filmer med flere karakterer fra spillene.

Om filmen:

Sonic The Hedgehog

Action / Komedie 1 t. 38 min. 6 år

Gi bånn gass – Sonic the Hegdehog er her!

Endelig er kinofilmen om en av verdens mest populære spillfigurer her! Det utenomjordiske, blå pinnsvinet, Sonic, kan løpe i supersonisk hastighet. Det kommer godt med når helgale Dr. Robotnik (Jim Carrey) planlegger verdensherredømme med sine sinnssyke oppfinnelser.

Sonic måtte flykte fra sin hjemplanet som liten, og søke tilflukt på Jorda for at ikke evnene hans skulle falle i gale hender. Men når Dr. Robotnik får snusen i fartsfantomet, må Sonic og kompisen, Tom (James Marsden), ta joggeskoene fatt før de blir robolapskaus.

Klar, ferdig, gå – spenn deg fast for en heidundrandes kinospeeddate med Sonic!

Filmen vises kun i originalversjon med engelsk tale.

Kjøp billetter til Sonic The Hedgehog her. 

Sjekk traileren her:

 

3600.no

Se alle innlegg