Disse filmene får ekstravisning på Krona Kino i ferien. 

I vinterferien setter Krona Kino opp noen ekstra forestillinger på dagtid for barn og unge.

Sjekk hele kinoprogrammet her. 

Legofilmen 2

Animasjon / Familiefilm / Barnefilm 1 t. 46 min. 6 år.

Oppfølger til suksessen Legofilmen!

Det har gått fem år siden alt var helt utrolig og innbyggerne står overfor en ny, stor trussel: LEGO DUPLO®-inntrengere fra verdensrommet, som ødelegger alt raskere enn det kan gjenoppbygges. Kampen om å beseire dem og gjenopprette harmoni med LEGO-universet vil ta Emmet, Lucy, Batman og deres venner til fjerne, uutforsket verdener, inkludert en merkelig galakse hvor alt er en musikal. En reise som vil sette deres mot og kreativitet på prøve, og som vil avsløre hvor spesielle de egentlig er.

Sjekk når Legofilmen 2 går og kjøp billetter her. 

Se traileren her:

Nabospionen

Animasjon / Familiefilm / Krim 1 t. 20 min. Tillatt for alle

Agathe Christine er 10 år gammel og kalles AC blant venner og familier. Hun ser på seg selv som privatdetektiv og bryr seg slettes ikke at alle synes hun er sær og nerdete. Det passer godt i hennes profil som den ensomme detektiv. AC får et oppdrag fra en lokal kjøpmann, det stjeles i hans butikk. Men så møter hun sin nye nabo, den jevnaldrende Vincent. Det er noe mystisk med ham.

AC kjenner et sug i magen og tar det som en advarsel. Så hun legger sitt oppdrag til side og setter alle krefter inn på en total overvåkning av naboen.

Filmen er dansk, men har gode norske stemmer, blant annet kan du høre rapperen Pål «OnkelP» Tøien for første gang på kino. I Danmark ble filmen lovpriset av en samlet presse.

Sjekk når Nabospionen går og kjøp billetter her. 

Se traileren her:

Kamel

Familiefilm 1 t. 15 min. Tillatt for alle

Den sanne historien om verdens nordligste kameler.

På en stor øy lengst nord i Norge bor Torarin (9) og søsteren Svalin (12). De har flyttet fra byen sammen med foreldrene sine, og ønsker å leve tett på naturen, havet og dyrene. Da søsknene ønsker seg en hest, kjøper foreldrene to baktriske kameler i stedet. Familien oppdager snart at kameltrening ikke er for amatører. Derfor bestemmer de seg for å dra til Mongolia for å finne en ekte kameltrener. Og etter mange fantastiske opplevelser og møter med folk og dyr, finner de en kandidat dypt inne i den store Gobiørkenen. Men de er ikke helt forberedt på mongolske treningsmetoder. Vil han klare å få skikk på Bor og Bestla?

Sjekk når Kamel går og kjøp billetter her. 

Se traileren her:

Mia and the White Lion

Drama 1 t. 39 min. 9 år

Ti år gamle Mia får sitt liv snudd opp ned da familien hennes bestemmer seg for å flytte fra London til Afrika for å ta over driften av en løvegård. Når den lille hvite løveunge Carlie blir født, finner Mia tilbake gleden, og de utvikler ett spesielt bånd.

Når Charlie blir tre år blir Mias liv nok en gang snudd på hodet da hun finner ut av sin fars mørke hemmelighet. Med viten om at Charlies liv kan være i fare, bestemmer Mia seg for å rømme med Charlie. De to vennene legger ut på en utrolig reise på jakt etter et sted hvor Charlie igjen kan leve livet i frihet.

Sjekk når Mia and the White Lion går og kjøp billetter her. 

Se traileren her:

Pjusken – Et vintereventyr

Animasjon / Familiefilm / Barnefilm 1 t. 22 min. 6 år

Vinner av Barnefilmfestivalens filmpris 2018.

En liten sandlo, Pjusken, har ikke rukket å lære seg å fly når familien hans trekker sørover for vinteren.

Pjusken må overleve den arktiske vinteren, onde fiender og seg selv for å bli
gjenforent med familien neste vår. Men han er ikke alene.

Fra Islands sterkeste animasjonsskapere kommer en rørende historie fylt
med eventyr for hele familien. Dette er historien om en ung sandlo som har
problemer med å lære å fly og blir etterlatt når familien trekker til et varmere
klima. Ved hjelp av venner er han i stand til å overleve i en verden full av farlige
fiender, og blir til slutt feiret som en helt.

Sjekk når Pjusken – Et vintereventyr går og kjøp billetter her. 

Se traileren her:

Lærer Frosk

Barnefilm / Eventyr / Familiefilm 1 t. 24 min. 6 år

Synes du din lærer er rar?

Lærer Frosk handler om Lisa på 8 år som er en svært selvstendig jente. På skolen liker Lisa godt sin lærer Frans. Men han bærer på en stor hemmelighet. På grunn av en genetisk feil blir Frans forvandlet til en frosk, både når han vil og ikke. Og det skaper jo litt problemer, både for ham og omgivelsene. Spesielt blir det vanskelig når skolen får en ny rektor som vil at skolen skal bli landets beste. Og da passer ikke en froske lærer inn.

Filmen er fra skaperne av blant annet Maur i rompa og vil ha gode norske stemmer med blant annet Christian Skolmen som læreren. Lærer Frosk er kåret til årets familiefilm i Nederland 2016 og fikk nå i april publikumsprisen under Barnefilmfestivalen i Kristiansand, der den blant annet slo Richard Storken. Akkurat som Barnefilmfestivalen sitt publikum digger også norske anmeldere Lærer Frosk.

Sjekk når Lærer Frosk går og kjøp billetter her. 

Se traileren her:

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg