Fikk låtskriverhjelp av Paul McCartney

Sir Paul McCartney og Synne Hoff. Foto: The Liverpool Institute for Performing Arts

Synne Hoff (23) fra Kongsberg har studert på skolen til Beatles-legenden Paul McCartney, nå slipper hun sin første singel.

Tekst: Oda Bjørnnes

I mai 2019 ble Synne ferdig med bachelorgraden sin i Songwriting & Performance ved Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA) – Paul McCartney-skolen. Rett før hun ble eksaminert ble hun valgt ut som en av få som fikk ha en låtskrivertime med Sir Paul McCartney.

– Det tredje og siste året på LIPA var veldig fokusert rundt å forme elevene til selvstendige låtskrivere og artister. Etter to år med gruppetimer begynte vi med private låtskrivertimer, sier Synne.

På grunnlag av hvordan de presterte i disse timene ble 8 sisteårselever valgt ut til å ha en såkalt session med Paul McCartney. Der fikk de spille og jobbe på egne låter sammen med han.

– Jeg var så heldig at jeg ble en av disse, noe jeg ikke forventet, men det var veldig, veldig stas!

Synne sang og spilte to av sine egne sanger for McCartney ved pianoet, og etterpå ga han feedback.

– Vi improviserte tekst og melodi sammen der noe kunne endres til det bedre.

Slipper sin første singel

Siden august har Synne jobbet mot å gi ut sin egen musikk. Hun har lenge vært sikker på at det var låten ”Yours” som hun ville gi ut som aller første singel.

– Jeg har hatt den sangen på boka en stund. Yours var den første sangen jeg skrev som føltes helt riktig.

Da hun flyttet til Oslo i høst begynte prosessen med å planlegge musikkslipp.

– Det har tatt lang tid å komme i gang da jeg ville være helt sikker på at alt ble som jeg ville. Til slutt måtte jeg bare kaste meg ut i det.

Låten slippes midnatt til fredag 13. mars. Den kan høres på alle strømmetjenester som tilbyr musikk, som for eksempel Spotify.

”Yours” er produsert av den sveitsiske produsenten Silvan Rupp – også en tidligere LIPA-student.

Synne Hoff. Foto Oda Bjørnnes

Skriver ballade-pop

På LIPA fikk hun mulighet til å utvikle sin egen sound. Hun forteller at hun prøvde mye forskjellig før hun fant sin egen sjanger og skrivemåte.

– Jeg brukte mye tid på å finne ut hvor jeg hørte hjemme som låtskriver, spesielt med låtene jeg skrev til mitt eget prosjekt.

Hun beskriver sjangeren sin som ballade-pop. Hun er inspirert av artister som britiske Frances og Freya Ridings og håper på å legge til noe nytt i det norske musikkmiljøet.

Låtene er stort sett piano-baserte ballader. Hun forteller at hun er veldig glad i å bruke mye koringer i sangproduksjonene. Singelen Yours har mye fokus på vokal og koringer.

Det er en følelsesladd låt.

– Yours er den første låten jeg skrev for å få utløp for noe jeg gikk gjennom. Målet er å få andre til å føle det jeg følte når de hører på den.

Hun har også flere låter på lager og lover flere singler i 2020.

– Jeg har allerede begynt å planlegge neste låtslipp, som forhåpentligvis kommer til å skje før sommeren.

3600.no

Se alle innlegg