Supertalent fikk drømmestipend

Sigurd Drogset Hemmingsen . Foto: Bjørn Isaksen/3600.no

Slagverkeren Sigurd Drogset Hemmingsen får et av årets «Drømmestipend» på 10.000 kroner. 

Drømmestipendet består av 100 stipend à 10 000 kroner – til sammen én million kroner. Stipendordningen er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. 

Alle norske kommuner kan levere inntil seks nominasjoner, én i hver av kategoriene dans, musikk, skapende skriving, teater, visuell kunst, sirkus og annet. Det er leder ved kulturskolen som – ofte etter omfattende juryarbeid med flere involverte – beslutter hvem som skal være kommunens kandidat(er) til Drømmestipendet.

Det er 14. året Drømmestipendet deles ut, og fem unge talenter fra Kongsberg har tidligere mottatt stipendet: Andreas Hesselberg Hatzikiriakidis i 2014, Inger Maren Fjeldheim i 2013, Martine Bæver Larsen i 2012, Andrea Kristine Lysgaard i 2011 og Einar Løvli Hidle i 2007 – og altså Sigurd Drogset Hemmingsen i 2017.

Her kan du lese søknaden fra Sigurd Drogset Hemmingsen:

Jeg heter Sigurd og spiller slagverk. Som åtteåring begynte jeg å spille trommer i korps og på Kongsberg kulturskole, og siden har jeg elsket å skape musikk bak trommene sammen med andre. 

Musikklinja ved Kongsberg VGS er der jeg befinner meg i dag og stortrives i en musikkfyllt hverdag. Jeg liker å utfolde meg i musikk fra alle typer sjangre og spiller derfor både i soul/funk band, rock/pop grupper, en groovy/eksperimentell jazzkvartett, men også klassisk og melodisk slagverk i korpset samtidig som jeg øver på afrocubanske rytmer på øvingsrommet. 

Takket være det flotte musikkmiljøet i Kongsberg har jeg fått opptre og formidlet musikk på alt fra Kongsberg Jazzfestival, ulike lokale utesteder, Kongsberg kirke, samt å få spille inn i studio. Jeg har også fått mye erfaring gjennom å delta på Bluesseminaret på Notodden i flere år. I fjor fikk jeg en ny og spennende erfaring da jeg spilte solostykke for marimba med Oslo symfoniorkester i Kongsberg Musikkteater. Jeg brenner for musikken og dens allsidighet, og det vil jeg fortsette med.

Drømmen

Mitt ønske er å utvikle meg enda mer som musiker slik at jeg i fremtiden kan fortsette å gi gode konsertopplevelser og «pushe» musikalske grenser. For å nå denne drømmen har jeg lyst til å studere musikk etter VGS enten i inn- eller utland. Drømmestipendet hadde derfor vært en god støtte å ha for å ta en utdanning, men også noe jeg kunne brukt på å ta inspirerende trommetimer hos profilerte og dyktige trommeslagere. 

Med musikken vil jeg nå ut til folk og formidle spilleglede. Det er i samspillet jeg trives best, og jeg håper at jeg vil treffe mange andre musikere fra forskjellige kulturer gjennom min utvikling og sammen skape noe bra. Men for å uttrykke meg og låte på den måten jeg vil, er det nødvendig med godt musikkutstyr, som også hører med til drømmen. 

Jeg skal alltid fortsette med musikken, men jeg vil likevel utnytte mitt potensiale nå for å komme så langt som mulig. Med drømmen i oppfyllelse vil jeg kunne ta enda større steg mot det store målet.

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg