Fikk 211.200 fra TechnipFMC

Medlemmer fra Fontenehuset og ansatte, inkludert direktør Rune Thoresen, ved TechnipFMC i full jubel før gåturen. Foto: Anniken Tangerud

– Fyyyyy søren, tror ikke dere vet hvor mye dette betyr for medlemmene og huset vårt!

Torsdag 23. august, 2018, ble en stor dag for Fontenehuset i Kongsberg. TechnipFMC gav nemlig 300 kroner per ansatt som gikk veldedighetstur fra Teknologiparken til Magasinparken.

Og det ble mange som tok turen. Hele 704 ansatte fra hjørnesteinsbedriften og selv direktøren og ledelsen tok på seg t-skjorta og spaserte for en god sak.

Se 118 bilder fra turen her!

– Dette gikk over all forventning. Vi er kjempefornøyde og veldig stolte av hvor mange som ble med og gav av sin tid, forteller Mariana Castro fra HR og Ingunn Hæve fra Kommunikasjonsavdelingen i TechnipFMC begeistret.

Idéen om en veldedighetstur, eller charitywalk som det heter på engelsk, er ikke ny, men det er første gangen den gjennomføres i regi av TechnipFMC i Norge – og det var på Kongsberg prosjektet så dagens lys.

– I forbindelse med en av våre verdier, sustainability, har vi opprettet et årlig program som heter iVolunteer. Her skal vi bidra til noe bra enten i lokalmiljøet eller andre som trenger hjelp i høst og det er i denne forbindelse denne første veldedighetsturen kom inn, forklarer Ingunn.

– Avdelingene våre i Bergen, Lysaker, Stavanger og UK skal også gå, hvor midlene vil gå til lokale tiltak, smiler de to.

I tillegg til at de på denne måten bidrar med noe positivt for andre, så skaper prosjektene samtidig samhold, engasjement og motivasjon også hos hver ansatt i bedriften.

– Det å gjøre noe for andre, det å bidra i samfunnet, skaper stolthet, sier Ingunn.

– Jeg håper folk ser verdien i det de legger ned og at det skaper en dominoeffekt. At de ser hvordan det nytter og vil gjøre mer, forteller Mariana.

Engasjerte deltakere. Foto: Anniken Tangerud

Et sterkt møte

Mariana og Ingunn husker første gangen de ble bedre kjent med Fontenehuset.

– Det møtet var så fint. De hadde med seg et flott medlem som har vært der i tre år som på en veldig åpenhjertig måte fortalte hva Fontenehuset virkelig betydde for henne. Det var ganske sterkt, forteller Ingunn ivrig og fortsetter:

– Når vi gikk derfra var jeg full av følelser. Jeg synes det er så flott det de gjør og jeg blir så engasjert og så rørt. Jobben deres er så betydelig, så givende, så meningsfull.

Det tok ikke lang tid før TechnipFMC bestemte seg for at Fontenehuset skulle være organisasjonen som fikk midlene fra bedriftens første veldedighetstur.

– De betyr så mye for sine medlemmer. De hjelper så mange mennesker og spesielt unge mennesker her i kommunen.

– Vi vet at det er flere mennesker, og spesielt ungdommer, som sliter med psykiske lidelser. Dette er selvfølgelig veldig trist, og det viser at arbeidet som Fontenehuset gjør er utrolig viktig. Derfor valgte vi å støtte prosjektet «Ung lovende» hos Fontenehuset, forklarer Mariana.

Administrerende direktør for TechnipFMC Rune Thoresen (til venstre), Luna Lykken Wiik fra Fontenehuset og Emil (utenfor bildet til høyre) holdt en tale før turen startet. Foto: Anniken Tangerud
Emil gir en rørende og takknemlig klem til Luna etter talen sin. Foto: Anniken Tangerud

I ekstase

Det ble mange gledestårer og mye jubel da de ringte Fontenehuset og videreformidlet den glade nyheten.

– Fyyyyy søren, jeg tror ikke dere vet hvor mye dette betyr for medlemmene og huset vårt! Det er så godt å bli verdsatt for jobben vi gjør! forteller en henrykt Luna Lykken Wiik.

Hva skal pengene gå til?

– Vi er jo litt usikre på nøyaktig hva alle pengene skal gå til, men det vi vet er at de skal gå til de unge på huset og til Unge Lovende. De skal blant annet endelig få dra på studietur til et av fontenehusene i Oslo som har hatt ungdomsgrupper i flere år for å få inspirasjon og lære litt om smarte måter å få fanget opp flere unge medlemmer.

– Vi skal legge litt penger i markedsføring, blant annet lage en kul flyer som er ment for de unge, og denne skal vi få trykt opp. Tror jammen meg at vi skal kjøpe lisens på Adobe InDesign – dette er det flere av de yngre som har etterspurt, men vi har rett og slett ikke hatt råd til å kjøpe det. Litt digitalt utstyr vet jeg det er flere som ønsker seg, alt vi har er annenhånds apparater som kan være litt tungvinne for den yngre garde.

– Dette er høyst velkomne midler, altså! avslutter hun varmt.

Forhåpentligvis blir dette nå en årlig tradisjon – og det stopper ikke der. 

– I oktober skal vi igjen utfordre de ansatte til å bidra til en god sak. Da skal avdelinger selv finne noe de ønsker å støtte. Her gir vi ikke penger, men et par timer av tiden vår til en god sak.

– Vi kan gjøre noe hyggelig for andre, hjelpe til med fysisk arbeid, bidra med vår kompetanse til diverse oppgaver og så videre og vi oppfordrer foreninger og organisasjoner til å ta kontakt med oss hvis det er noe de trenger hjelp til. Vi setter opp forslagene og ansatte kan velge utifra dette hva de vil gjøre, avslutter de to.

Foto: Anniken Tangerud

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg