Fikk 10.000 kroner fra lokal losje

En flott overrekkelse. Foto: Povl Østergaard

Gleden var stor da Fontenehuset Kongsberg mottok en telefon fra Losje St. Olav III tidligere i sommer, hvor de fikk vite at de skulle få en gave på hele 10.000 kroner.

Tekst: Luna Lykken Wiik

Da ferien var unnagjort, stilte Mari Lene Grøndahl, Åshild Tovsrud, Marit B. Lauvlid og Gunhild Engen opp på møtet til Losje St. Olav III fra Kongsberg for å presentere Fontenehuset Kongsberg.

Her fortalte de om hvilke arbeidsmetoder de bruker for å motvirke og støtte personer som har utfordringer med psykisk sykdom, i tillegg fortalte Mari Lene og Åshild sine medlemshistorier.

En stor personlig seier

Mari Lene Grøndahl har vært medlem på Fontenehuset i litt over et år.

Hun har på kort tid blitt en engasjert representant som stiller seg selv til disposisjon i enhver anledning hun kan for å spre budskapet om Fontenehus, om hva de gjør for å inkludere og se hele mennesket, og det å leve med psykiske utfordringer.

Da hun ble spurt om hvordan hun forberedte seg til presentasjonen, sa hun at selv om hun alltid gruer seg til å prate foran flere mennesker, var hun samtidig veldig spent.

Det å utfordre seg selv med å gjøre noe av det skumleste man kan gjøre, er en stor personlig seier.

– Det er så kult å snakke om noe jeg synes er så bra! uttalte Mari Lene stolt i etterkant.

 

Om Fontenehuset

Fontenehuset Kongsberg er et lavterskeltilbud for mennesker med psykiske helseutfordringer som organiseres og drives i fellesskap av medlemmer og fontenehusets ansatte.

Medlemmene får anledning til å ta del i alt arbeid på fontenehuset og på denne måten få mulighet til å styrke sin tilhørighet og sitt egenverd.

De er en privat stiftelse som er finansiert av Helsedirektoratet og Kongsberg kommune, og er avhengige av å få gaver fra andre aktører i lokalsamfunnet vårt for å få driften til å gå rundt.

Bidraget de nå har mottatt er høyt verdsatt og kommer alle de 104 medlemmene til gode.

3600.no

Se alle innlegg