”Festivalens gull” – det er betegnelsen Kai Gustavsen bruker på alle de frivillige som hvert år stiller opp og gir byen uforglemmelige dager under Kongsberg Jazzfestival.

–  Mer enn 700 frivillige står på hodet for å sikre deg fantastiske opplevelser. Tar du bort frivilligheten i Kongsberg Jazzfestival, raser det hele. Festivalens gull er funksjonærene, sier festivalsjef Kai Gustavsen.

Frivilligheten understøttes av et engasjert næringsliv. Når Kongsberg Jazzfestival inviterer til festival med stjernene, er det med et sterkt lokalt næringsliv i ryggen. Vår lokale Toyota-forhandler sponser festivalen med biler, og er en stolt bidragsyter til folkefesten, sammen med Toyota Norge.

–  Vi ser på dette som en kjempedugnad for byen, og er gjerne med på å bidra til noe som kommer hele Kongsberg-samfunnet til gode. Jazzfestivalen hadde vært umulig å få til uten de 700 frivillige som stiller opp hver sommer. Denne filmen er vår lille takk for innsatsen, sier Robert Mederud, daglig leder hos Funnemark Kongsberg.

Kongsberg Jazzfestival er nok desidert årets høydepunkt for mange. Gatene fylles av musikk, smil, spennende boder og gamle bekjente.

Festivalen hadde nok derimot ikke godt rundt om det ikke var for de mange frivillige. Over 700 mennesker gir hvert år av sin fritid til å løse oppgaver som bare må gjøre for at festivalen skal fungere.

De frivillige er simpelthen uvurderlige brikker for å skape de gode øyeblikkene for alle menneskene og artistene som deltar. 

Fra å holde det rent og hyggelig, rigge scener og festivalområder til å ta i mot publikum når de skal kjøpe billetter eller inn på konsert. Variasjonen er stor, men felles for alle de frivillige er en unik ståpåvilje til å hjelpe andre og løfte festivalen og Kongsberg til nye høyder.

Toyota var ny hovedsponsor i 2016, representert ved Funnemark Kongsberg.

Gjennom samarbeidet sponser Funnemark festivalen med en miljøvennlig hybridbilpark slik at de frivillige kommer seg rundt og får gjort sine daglige gjøremål.

Ikke bare er det bra for festivalen, men det er bra for kjøreopplevelsen, lommeboka og miljøet også!

Les også: Kristin og de gode hjelperne. 

– Ved siden av at slike sponsorat og samarbeidsavtaler er en viktig del av vår kommunikasjon, handler dette om å være med på å skape noe positivt for byen vår, forteller Robert Mederud, daglig leder hos Funnemark på Kongsberg.

– På mange måter kan du samtidig si at det er vår måte å takke de mange frivillige på, som gir så mye av seg selv for å stable en så fantastisk festival på beina.

– At bilparken vi sponser er miljøvennlig, ser vi på som en selvfølge for en festival som ønsker å være bærekraftig og grønn i tiden som kommer, avslutter Mederud.

Toyota Funnemark på Kongsberg, finner du ute i Kobberbergsveien 6.

3600.no

Se alle innlegg