Feil mann på feil plass?

Geir Loe Winsrygg & Co har lagt ned en dugnad verdt millioner av kroner i gruveåsen, men det er ikke alle som setter pris på innsatsen. Hvorfor er det sånn?

Rundt 40 dugnadsarbeidere har lagt ned nærmere 6.000 svette timer for at vi skal kunne oppleve mer av byens stolte bergverkshistorie. 680 kubikkmeter med flis og 40 kubikk med tømmer er kjørt bort fra området Hannibal – Ollebakkene, og for aller første gang i vår nære historie dukker renner og hjulstuer og lokalhistorie opp fra kratt og buskas.

Det er Geir Loe Winsrygg som må ta æren for innsatsen. En utrettelig ildsjel som alltid går «all in» og som ofte glemmer filteret når han snakker.

– Drit i meg, sier Winsrygg.

– Det er ikke meg dette dreier seg om. Dette handler om historien vår og den fantastiske dugnadsgjengen som alltid stiller opp og gjør Kongsberg til en bedre by – for alle.

Det er veldig mange som bryr seg om dugnadsgjengen i gruveåsen og den jobben de gjør for fellesskapet. Lokale bedrifter og privatpersoner har bidratt med gaver og penger, folk kommer opp og forer arbeiderne med boller og kake og kaffe og vafler og is – det er et stort engasjement blant innbyggerne, men Geir Loe Winsrygg spør likevel:

– Hvor blir det av dem som burde brydd seg? Hvorfor er det helt stille?

(og da tenker han først og fremst på kommunen og museet)

– Vi har hatt to politikere (Hoff og Senum) på besøk siden vi startet jobben i 2019. Utenom det har kommunen vært helt fraværende. Hvorfor er det sånn? Er det mangel på interesse for historien vår, eller er det feil folk som tar initiativ og bidrar til dugnaden? Det føles veldig rart, for det vi ser i gruveåsen er jo årsaken til at byen Kongsberg eksisterer i dag, og da må vi klare å se litt lenger – se hva som faktisk er viktig, sier Winsrygg.

 

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg