Her får du kortreist påfyll av juleølet ditt

Ta med deg den tomme flasken og fyll på etter behov.

I bergstaden ved Lågen har bryggerivirksomheten en historie helt tilbake til midten av 1800-tallet. Helt siden tyskeren Martin Rief startet Kongsberg Aktiebryggeri i 1846, har byen lenge hatt smaken for gode varer. Etter brannen i 1921 ble det det slutt på ølbryggingen, men det betydde ikke at korken på tønnene var stengt for alltid.

Med ølnerd og brygger Mikael Rydell i spissen, gjenoppstod Kongsberg Bryggeri i 2014 og i år kan du til og med få med deg det kortreiste og nye juleølet de brygger med deg hjem hos Ølforsyningen i Myntgata 15 på Vestsida.

Les mer om Ølforsyningen her.

«Ølforsyningens juleøl» som er brygget hos Kongsberg bryggeri, selges kun hos Ølforsyningen på Growler. Dette får du ikke på restauranten eller puben heller, forteller daglig leder Birger Marius Kristiansen ivrig til 3600.no.

Ølforsyningen har blitt en lokal mekka for øl-interesserte og med «Growleren», en 2-liters glassflaske, kan du fylle den med øl fra fat i butikken, ta den med hjem og komme tilbake for å fylle den opp igjen når den er tom.

Det blir jo et slags kinderegg. Både kortreist, miljøvennlig og gjenbruk.

olol
På en stor tappekran bakerst i lokalet kan du fylle Growleren din. Flasken er i tillegg dekorativ med en flott logo i tradisjonell stil fra Kongsberg Bryggeri. Foto: Anniken Tangerud

Det vil være mulig å få velge mellom fire forskjellige øl for påfylling på flaskene, forteller Birger.

Årets lokale juleøl vil nok bli en favoritt blant mange.

«Ølforsyningens juleøl» er en lettdrikkelig, balansert juleøl, som er smakssatt med rosiner og vaniljestang. Den passer fint til tradisjonell julemat, og growlerflasken vil passe perfekt inn på julemiddagsbordet. 

– Og i tillegg til øl fra Kongsberg bryggeri, vil vi også ha forskjellige varianter fra andre mindre og spennende bryggerier, avslutter han.

Kanskje en julegaveidé til han/hun som har alt?

3600.no

Se alle innlegg