Dette er ukens filmpremierer på Krona Kino.

Se hele kinoprogrammet her.

Skyscraper

Norgespremiere: 13.07.2018 15 år Action

Dwayne Johnson tar actionsjangeren til nye høyder.

Den tidligere FBI-agenten Will Sawyer (Dwayne Johnson) kalles inn til Hong Kong for å jobbe som sikkerhetsansvarlig for verdens høyeste bygning, «The Pearl». Oppdragsgiverne insisterer på at bygget er fullstending sikret mot alle eventuelle ulykker. Men da en gruppe terrorister setter fyr på bygget, blir den høye konstruksjonen plutselig til verdens største brannfelle. Sawyer må finne en vei inn i infernoet, og trosse flammer og ekstreme høyder for å redde familien som er fanget der inne.

Kjøp billetter til Skyscraper her. 

Se traileren her:

Velkommen til Paris – (ingenting er som familien…)

Premiere 13.07.2018. Komedie 1 t. 47 min. 6 år
Ingenting er som familien…

Kjempesuksessen «Velkommen til Shti’ene» (på kino i Norge i 2009) som er tidenes nest største franske filmsuksess noensinne har fått en avlegger. I den nye filmen har Valentin D slått seg opp til å bli en av de hotteste designerne i Paris. Han hevder å være foreldreløs, men egentlig så kommer han fra en skraphandlerfamilie fra Nord-Frankrike. Når familien bestemmer seg for å reise til Paris for å feire morens 80-årsdag blir det baluba, og Valentin får hendene fulle….

Dany Boon har siden «Velkommen til Shti’ene» lang en rekke franske suksessfilmer, bl.a. «R.A.I.D.Special Unit» og «Superchondriac». Disse filmene har etablert ham som en av Frankrikes største filmstjerner.
«Velkommen til Shti’ene» var et fenomen da den dukket opp, og ble tidenes største franske filmsuksess. Selv nå, 10 år etter, er den den nest mest suksessfulle franske film noensinne. Filmen handlet om Philippe Abrams, postsjefen i landsbyen Salon-de-Provence i fylket Bouches-du-Rhône, som gjør alt han kan for å få seg en stilling helt syd ved Middelhavet, inkludert å spille handicappet.. Men han blir gjennomskuet, og deretter sendt til det nordlige Frankrike, til Bergues nær Dunkirk, for 2 år. Selvfølgelig er dette en straff, hans kone tror Bergues ligger på Nordpolen, og pakker ham inn i boblejakke og pelslue. For folk som bor i det sørlige Frankrike, er nord-Frankrike som et kaldt helvete, hvor ingen skulle tro at det kunne bo folk. Etter hvert oppdager Abrams at Shti’ene ikke bare trykker ham til sine bryst, men til og med innvier ham inn i sine særegenheter, som å dyppe smørbrød med stinkende ost i morgenkaffen, spille orgel i byens klokketårn og ta imot et eller helst flere glass genever når man distribuerer posten…

(Sh’ti er navnet som brukes på de som bor i denne regionen, fordi de har en spesiell måte å snakke på, som resten av franskmennene har stor moro med å gjøre narr av.. Litt på samme måte som danskene har molboer, britene forlyster seg på walisernes bekostning, eller at mange tror at det eneste som kommer fra Sveits er gjøkur og fondue…)

I denne nye filmen, som ikke er en direkte oppfølger – men mer en ny historie om Shti’ene, møter vi Valentin D som har slått seg opp til å bli en av de hotteste designerne i Paris. Han hevder å være foreldreløs, men egentlig så kommer han fra en skraphandlerfamilie fra Nord-Frankrike. Men han har ikke hatt noen kontakt med dem på mange år, og vil heller ikke.

Men når familien fra nord bestemmer seg for å reise til Paris for å feire morens 80-årsdag blir det baluba. De møter alle sammen opp på hans nye utstilling og tror at det er en fest til ære for moren. Det blir forviklinger og kaos, og en smell han får i hodet pga. en bilulykke gjør at Valentin forandrer seg.

«Velkommen til Paris» har nylig gått opp på franske kinoer, og er i god gang med å bli en stor suksess den også, med solide publikumstall og bra anmeldelser. I sommer kommer den på norske kinoer!

Kjøp billetter til Velkommen til Paris her. 

Se traileren her:

 

Hotell Transylvania 3

Norgespremiere 13.07.2018 6 år 1 t. 37 min. Animasjon / Barnefilm / Familiefilm / Komedie

Gled deg til tidenes monsterferie!

Monstrene fra Hotell Transylvania er tilbake, og denne gangen står de overfor noe skumlere enn all verdens spøkelser, vampyrer og varulver: Familieferie.

Drac trenger en ferie fra den stressende hotelldriften, og Mavis og Johnny bestemmer seg for å ta med hele monstergjengen på et stort cruise i Bermudatriangelet. Monstervolleyball, eksotiske reisemål og mye annen more venter. Underveis faller Drac for skipets mystiske kaptein, Ericka. Men det monstrene ikke vet er at Ericka er barnebarnet til Drac største fiende, Van Helsing. Det er opp til monstervennene å stoppe de skumle planene hennes i tide. Bli med på sommerens store familieeventyr i Hotell Transylvania 3.

Kjøp billetter til Hotell Transylvania 3 her. 

Se traileren her:

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg