Her er ukens nyheter på Krona Kino.

Se hele kinoprogrammet her.

BORG

Premiere 8. september. 
Sverrir Gudnason (Monica Z, Den allvarsamma leken) spiller Björn Borg, og i rollen som John McEnroe ser vi Hollywoodstjernen Shia LaBeouf (Transformers, Disturbia). Foto: Filmweb

BORG er en film om hvordan legender formes gjennom rivalisering, vennskap og glamour i en tid hvor alt var mulig. En fortelling om et sportsikons reise mot det store gjennombruddet. Fra Södertälje til verdenseliten og hans aller største kamp, som utspilte seg på Wimbledons gress i 1980 i møtet med det amerikanske supertalentet John McEnroe. Borg mot McEnroe – en duell, tvekamp og rivalisering som trollbandt en hel verden.

Sverrir Gudnason (Monica Z, Den allvarsamma leken) spiller Björn Borg, og i rollen som John McEnroe ser vi Hollywoodstjernen Shia LaBeouf (Transformers, Disturbia). Tuva Novotny (Kongens Nei, Eat Pray Love) spiller Mariana Simionescu, som var gift med Björn Borg fra 1980 til 1984, och rollen som Björn Borgs legendariske trener Lennart «Labbe» Bergelin spilles av Stellan Skarsgård, som med BORG gjør sin første svenske film på nesten ti år.

Kjøp billetter til BORG her. 

Se traileren her:

 

IT

Premiere 8. september. 
Titt tei. Ser du klovnen som gjemmer seg? Foto: Filmweb

Skrekkfilmen IT er basert på Stephen Kings roman av samme navn, hvor vi følger en gruppe barns kamp mot det onde.

Året er 1988 og flere barn er sporløst forsvunnet i den lille byen Maine. Da Bills lillebror Georgie forsvinner, starter han en intens jakt på å finne svar.

Jakten fører den 12 år gamle gutten og hans venner, kjent som Taperklubben, ned i byens kloakker hvor klovnen Pennywise venter…

Kjøp billetter til IT her. 

Se traileren her (hvis du tør):

 

Den andre siden av håpet

Premiere 8. september. 

Foto: Filmweb
En syrisk flyktning og en finsk handelsreisende er begge på søken etter et bedre liv, og en dag møtes de ved en tilfeldighet i Helsinkis asfaltjungel. To ulike mennesker tar springfart inn i en ny og ukjent verden.

DEN ANDRE SIDEN AV HÅPET er en hjertevarm og sjarmerende film om ulike menneskeskjebner og uventede vennskap – med melankolske og musikalske undertoner.

«Bare en stor kunstner kan skape en film som både er komedie, satire og tragedie på én og samme tid» uttalte Berlinale-juryen da Aki Kaurismäki vant Sølvbjørnen for beste regi. Aki Kaurismäki er en av Europas mest anerkjente filmskapere, og som alltid i hans særegne univers kommer filmene med et soundtrack du må trampe takten til.

Kjøp billetter til Den andre siden av håpet her. 

Se traileren her:

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg