Ett år med Kongsberg-konfekt

Feirer jubileet og hedrer jazzen på en helt unik måte. Foto: Privat

Slik skal Hilde J. Vold feire jubileet.

22. juni, 2017, fikk vi være vitne til en aldri så liten historisk begivenhet for den lille kolonialen til Hilde i Storgata.

Det var nemlig dagen den blide butikksjefen til Hildes Lille Kolonial fikk åpne nyankomne pappesker fullstappet med hennes helt egne Kongsberg-konfekt.

Les saken her: Nå har Kongsberg fått sin egen konfekt.

I dag har det gått et år og Hilde ser tilbake på eventyret med et stort smil.

– Det beste med denne reisen har vært at den har blitt så godt mottatt. Fra de 200-300 som jeg bestilte i første omgang til lanseringen for ett år siden, som jeg håpet jeg ville være tomme for til jul, til å ha solgt flere tusen til nå, er jo veldig gøy! forteller hun.

Det å satse på noe helt nytt og særegent som en unik konfekt-kolleksjon for Kongsberg, gjør henne litt stolt.

– Det har jo også vært hyggelig å kjent på at man har klart å være litt kreativ og skapt, og turt å «satt ut i live», noe som andre syns har vært fint, og så fint at de har til og med har kjøpt det! Og ved gjentatte anledninger!!

– Mange ganger har folk kommet, nesten andpusten, inn i butikken og lurt på om det er her man får tak i den der «Kongsbergsjokoladen», for nå har de vært overalt og spurt etter den, ler hun.

Kjøperne har stort sett vært voksne og noen bedrifter. Kommunen gav også det aller første paret som ble viet på rådhuset hvert sitt eksemplar.

– Mange esker har vært bursdagsgaver og julehilsner, hvor jeg dessverre ikke fikk dekket etterspørsel, men også til foredragsholdere, ansatte og andre bidragsytere. Men mest til private vil jeg tro.

Slik ser den ut. Foto: Privat

Egen Jazz-utgave

For å feire jubileet, har Hilde valgt å lage en egen jazz-utgave. Innholdet blir det samme, men utseendet er nytt.

– Jeg jobbet kanskje et par måneder på utseendet. Ønsket var at jeg ville prøve å tilby Kongsberg og hedre jazzen med en jazzet Kongsberg-konfekt. Jeg vurderte en konkurranse på en sommerkonfekt slik jeg gjorde på vinterutgaven, men Kongsberg, jazz og sommer henger jo sammen, så da ble det slik denne gangen. Er fornøyd selv, så da gjenstår jo å se om denne varianten også blir godt mottatt, forteller hun og retter en ny takk til Kari på Saga Chokoladefabrikk i Skien for et godt samarbeid og unik service.

Begrenset opplag. 

Skal du skaffe deg et eksemplar, bør du derimot være kjapp på foten.

– Jazzkonfekten er i begrenset opplag, så om noen ønsker en del så bør de straks ta kontakt, slik jeg vil gjøre mitt ytterste for å få tak i så mange som ønskes. Man må tenke på at disse blir lagd for hånd, så på et tidspunkt er det ikke mulig å få til flere. Heldigvis er de ikke langreiste, så transporttiden er ikke et problem, men det handler om kapasiteten til å produsere.

 

 

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg