Et viktig tilbud – som gir tilbake til så mange

Nina Skarseth Kleven er daglig leder på EnergiMølla. Vi møtte henne på kontoret i den gamle politistasjonen ved Kirketorget. Foto: Anniken Tangerud

Barnelørdagene til EnergiMølla er en vinner på mange plan.

Mye har forandret seg i løpet av de 10 årene Barnelørdagene til EnergiMølla har blitt arrangert, men én ting er den samme: det fortsatt er barna som er i sentrum.

Se videoen fra 10-års feiringen her. 

– Personlig synes jeg barnelørdagene er noe av det mest morsomme vi gjør fordi det er så mange muligheter med de, forteller daglig leder for EnergiMølla Nina Skarseth Kleven.

Med alt fra dukketeater og disko, til pakkeverksted og teater, handler det om å gi et spennende kulturelt tilbud for barn og unge i byen, samt skape en tilknytning til EnergiMølla som kulturscene.

– På den måten gir det oss veldig mye. Vi tar en rolle i det å gjøre byen mer attraktiv for barn, og de gir oss muligheten til et mer komplett program. Gjennom barnelørdagene får vi vist at vi er så mye mer enn bare konserter.

Se bilder fra fjorårets pakkeverksted her. 

– Samtidig gir de oss en unik mulighet til å ha en arena hvor vi kan samarbeide med ulike partnere, for eksempel Fontenehuset, Block Watne Kongsberg og Buskerud Fylkeskommune.

Block Watne Kongsberg og Buskerud Fylkeskommune stiller med de økonomiske midlene som gjør det mulig at barnelørdagene kan arrangeres. Fontenehuset stiller med frivillige.

Sondre Mojaren fra Fontenehuset og, Nina Kleven (med sønn) fra EnergiMølla har et godt samarbeid. Foto: Privat

– Dette samarbeidet mellom lokale krefter og næringslivet er utrolig flott, skryter Nina, og fortsetter:

– Barnelørdagene er egentlig et stort tapsprosjekt rent økonomisk, men gjennom de fantastiske sponsorene vi har, gir det oss en viktig økonomisk trygghet og stabilitet, samtidig som det gir oss spillerom og muligheter, understreker hun varmt.

Sosialt entreprenørskap

Men det de taper i økonomi, gir de tilbake i sosial verdi.

– Alt overskuddet fra billettinntektene går til Fontenehuset, så motivene er absolutt idealistiske. Vi driver sosiale entreprenørskap, og dette er ikke bærekraftig rent økonomisk. Det er ikke meningen at dette skal være noe vi tjener penger på.

Nina skryter av Fontenehuset og samarbeidet de har.

– Fontenehuset er et helt fantastisk tilbud. De har et inkluderende og hyggelig miljø, og jeg spiser gjerne lunsj der. Den omsorgen de har for hverandre er veldig fin.

EnergiMølla har fått en fast gjeng fra Fontenehuset som kommer og jobber på barnelørdagene.

– Det går nesten av seg selv. De vet nøyaktig hva de skal gjøre og de gjør det med glans! smiler Nina.

– Det er også fint å se den utviklingen de har, at de blir mer trygge på rollen sin. De synes det er gøy – og det er det jo! Så det betyr mye for dem å være med på dette.

Nina sitter i disse dager og jobber med vårprogrammet.

– Men jeg kan ikke avsløre for mye. Det blir mer dans, litt musikaler, og uansett blir det et fantastisk program! smiler hun lurt og ler.

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg