Et uvurderlig samarbeid

Siste finish for finalen. Foto: Jacob Hauge

Musikklinja blir de første noensinne i Kongsberg til å fremføre dette.

Tirsdag 22. januar, 2019, kan du bli imponert av byens musikkinteresserte elever idet de skal fremføre det storslagne korverket Carmina Burana under årets Glogerfestspill.

I fjor fremførte musikklinja ved Kongsberg videregående skole Mozarts Requiem til stor jubel fra over 350 publikummere.

I år har de 75 over gjennomsnittet musikkinteresserte elevene med seg profesjonelle solister og pianister på laget.

Musikerne er engasjerte gjennom Glogerfestspillene.

Her øver de mandag 21. januar. Foto: Jacob Hauge
Foto: Jacob Hauge
Foto: Jacob Hauge

– Sammen med dirigent og tidligere kulturprisvinner Liv Hukkelberg kommer de til å servere en fest av en fremføring i musikkteateret som Kongsbergfolket ikke bør gå glipp av, skryter Jacob Hauge, avdelingsleder for International Baccalaureate & Musikk, Dans & Drama ved Kongsberg videregående skole.

Jacob får ikke understreket nok hvor viktig en slik arena og mulighet er for byens ungdom. 

– Samarbeidet mellom musikklinja og Glogerfestspillene er helt uvurderlig for musikklinja, og fører til en kobling mellom ungdommene og klassisk musikk som mange av musikklinjas elever ellers ikke ville opplevd.

Elevene ved musikklinja har øvd mot denne konserten helt siden august og er nå spente før den store finalen.

– De som møter opp i kveld vil ha gleden av å oppleve talentfulle, engasjerte og hardt arbeidende ungdommer i aksjon sammen med profesjonelle aktører, smiler Jacob og ønsker alle hjertelig velkommen.

Opplev Carmina Burana på Kongsberg Musikkteater i kveld kl. 18.

Foto: Jacob Hauge
Foto: Jacob Hauge

Om stykket.

Carmina Burana fremføres for første gang i Kongsberg og handler om gledene og farene ved drikking, grådighet, gambling og kjødets lyst.
Verket har hatt stor innflytelse på populærmusikken og ligner ikke på noe annet i den klassiske musikken. Carl Orff (1895–1982) har skrevet et kraftfullt, rytmisk og noe kultisk verk basert på dikt og sanger fra 1200-tallet som munkene hadde samlet.
Her er både grove viser og høy poesi.
Verket ble urfremført i Frankfurt am Main i 1937. Det ble en suksess og Orff skrev til sin forlegger: “Alt jeg har skrevet til dags dato, og som du ulykkeligvis har publisert, kan ødelegges. Med Carmina Burana begynner mitt samlede virke.”

 

Dirigent er Liv Hukkelberg.

 

 

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg