Et rytmefullt samarbeid

Klar for konsert! Foto: Ingunn Våer

Den årlige vinterkonserten med KV- musikken er lørdag 16. februar. I år er Brazz Brothers invitert med.

Tekst: Ingunn Hagen Våer

Korpset har med seg sin faste dirigent Morten Brenne som sammen med Brazz Brothers vil de lede publikum igjennom ettermiddagen i et variert og sammensatt program med musikk fra musikalen Hair til rytmer inspirert av karnevalet Mardi Gras i New Orleans.

Brazz Brothers er kjent for sine rytmer, annerledes tolkninger av stykker og for å utfordre noteleserne på nye måter.

Dette blir det gode eksempler på under lørdagens konsert. Korpset stiller med sin faste besetning, som denne gangen utfordres med spennende klangbilder i et mylder av rytmer og kaos.

Foto: Ingunn Våer

Samarbeid

Korpset har jobbet med musikk til konserten igjennom høsten og vinteren.

Stein Erik Tafjord som spiller tuba i Brazz Brothers har vært flere turer til Kongsberg for å være med på utviklingen. Samarbeidet har gitt korpset mye spilleglede og læring.

Siste uka brukes på finpuss og samspill, og på lørdag kan du få være med å møte hele korpset og de seks herrene fra Brazz Brothers til en konsert fylt av rytmer og glede.

Aldri en konsert uten en marsj

Heller ikke denne gangen spiller KV-musikken konsert uten en marsj på programmet.

I år spiller vi flere marsjer som vil bli presentert i spennende versjoner.  I 1994 kom Brazz Brothers med albumet All included, og her finner vi en spenstig versjon av Valdresmarch arrangert av Helge Førde. På lørdag vil KV-musikken og Brazz Brothers få vise at Valdresmarch kan låte helt annerledes enn vi er vant til.

Brazz Brothers

Brazz Brothers består av to brødrepar på messinginstrumenter.

Jan Mange Førde spiller trompet og flygelhorn, hans bror Helge Førde spiller trombone.

Runar Tafjord spiller waldhorn og broren Stein Erik Tafjord spiller tuba.

Disse fire har tatt med seg Kenneth Ekornes på trommer og alt som kan lage rytme, og Kåre Nymark jr. på trompet og flygelhorn.

De beskriver seg selv som en kollektiv tilstand mer enn et band, der jakten på nye groover og uhørte klangfarger aldri slutter.

De har gitt ut 20 cder og holdt på i over 30 år!

Korpset ønsker å inspirere de unge musikantene i byen og har lagt ut gratisbilletter til alle medlemmene i byens to skolekorps.

KV-musikken ønsker velkommen til Musikkteateret lørdag 16.02 kl 1600.

 

3600.no

Se alle innlegg