Et innblikk i jazzens frivillige 

Amalie Andersen Tanberg og Amanda Johnsen Storemoen. Foto: Svein Bjørnsen

Som alltid er det både lokale folk, og folk reisende langveisfra som deltar som frivillige på jazzen. Vi har tatt oss en prat med kongsbergjenta Amanda Johnsen Storemoen, som jobber som frivillig under årets jazzfestival.

Amanda er en av de som styrer Snapchat- og instagramstories. Dette gjør hun blant annet sammen med Amalie Andersen Tanberg.

– Mange sier kanskje at Snapchat gjør ungdom late, men på grunn av jobben har jeg gått over femti tusen skritt de siste dagene, forteller Amanda.

De kan fortelle at det å være frivillig under jazzen både er hektisk, givende og lærerikt.

– Til tider er det utrolig mye å gjøre, og med den jobben jeg har bør jeg ofte være flere steder på en gang. Men til syvende og sist er det veldig fint å være en del av gjeng som alle jobber for å gjøre festivalen så bra den kan bli. Også er det fint å se så mange glade mennesker rundt seg.

– Hvordan ble dere frivillige?

– Jeg har vel egentlig vokst opp i Jazzfestivalen med en mor som har vært ansatt i her. Jazzen ble et høydepunkt av sommeren tidlig i livet, og da jeg ble eldre ville jeg være med på å gjøre festivalen til årets happening i Kongsberg – og litt fordi at mamma sa jeg måtte jobbe hvis jeg ville være hjemme under festivalen, forteller Amanda.

– Mamma ordnet plass til meg som funksjonær i Barnivalen de to første åra, deretter kjente jeg en som ledet Natur og Ungdom-gruppa så var et år der, men nå trives jeg veldig godt i Mediegruppa og har hatt to gøyale år her.

100% verdt det.

De to jentene i mediegruppa kan fortelle at å ta del i jazzfestivalen som frivillig både er spennende og litt slitsomt, men 100% verdt det.

– Det er morsomt å få et innblikk i alt som skal fungere og passe sammen når man arrangerer en festival. Det er jo tusenvis av oppgaver som skal løses, og det er fint å se at frivillige kommer hit langveisfra for å være en del av festivalen.

Som frivillig får man også med seg utrolig mye, konserter man vanligvis ikke hadde gått på, men som man har kost seg med likevel, forteller en fornøyd Amanda.

– Til slutt, hva betyr jazzen for dere?

Jentene sier at det er helt utenkelig å se for seg Kongsberg uten Jazzfestivalen, og at festivalen er en del av Kongsbergs ryggrad.

Amanda forteller at for henne er jazzen for noe hun ser frem til i lang tid, både for å se kjente og ukjente artister som fenger

– Men det sosiale er også en viktig del, jeg møter et kjent fjes ved hvert gatehjørne!

3600.no

Se alle innlegg