Et glimt av framtida

VR. Foto: Bjørn Isaksen/3600.no

Gutta fra Kongsberg videregående skole vant nylig en quiz arrangert av Kongsberg Gruppen. Premie: To timer på verdens kuleste lekerom.

Med 3D printer, laserpreger, Virtual Reality, droner, laber, roboter og masse annet, er det enkelt å ha det moro. Elevene fra Kongsberg videregående skole fikk kanskje et nytt blikk på mulighetene som finnes i moderne teknologi. Det var også det som var meningen 🙂

Interessert elever fra KOVS. Foto: Bjørn Isaksen/3600.no

Ved god hjelp av Vanja Halvorsen (student ved HSN) fikk gutta fra KOVS en god innføring i framtidas muligheter, og det så ut som VR (Virtual Reality) kan bli et populært fag framover – det så i hvert fall ut til å trigge interessen.

VR er interessant. Foto: Bjørn Isaksen/3600.no

KONGSBERG Innovation Center
En av de gamle bygningene i Teknologiparken er pusset opp til et topp moderne innovasjonssenter – KONGSBERG Innovation Center.

– Tanken er at KONGSBERG Innovation Center skal være et sted for prøving av ny teknologi, workshops, teambuilding og undervisning, sier Vidar Lande.

– På kveldstid skal senteret være tilgjengelig for ansatte som kan ta med egne barn og eksperimentere med bl.a. lego-roboter, IoT og VR. Det er et ønske om å stimulere teknologisk interesse for ansatte, studenter og unge som står tidlig i sitt utdanningsløp.

Roboten Pepper. Foto: Bjørn Isaksen/3600.no

KONGSBERG Innovation Center har følgende fasiliteter:
– 3D printer
– Laserkutter/laserpreger
– Virtual Reality
– Rom til droneflygning
– Lab til lodding av elektronikk
– Klasserom
– Foto/filmredigering
– Ugradert nett

– Kongsberg Gruppen sponser studentene ved Revolve NTNU, og som en gjenytelse i avtalen skal de holde motivasjonsforedrag for elever. Formålet er å øke interessen for realfag, teknologi og kompositt, sier Vidar Lande, senior HR-rådgiver hos Kongsberg Defence Systems.

– Studentene har siden 2010 bygget racerbiler på fritiden i tillegg til studiene. Siden 2014 har bilene hatt elektrisk drift og selvbærende Monocoque karosseri i kompositt. Blant annet er karosseriet, felgene og krasjfronten til bilen produsert på Arsenalet med god veiledning fra våre ansatte.

– Det var under dette foredraget det ble arrangert en quiz, og premien til vinnerne var et besøk på Kongsberg Innovation Center i Teknologiparken.

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg