Et flott fellesskap

Foto: Mari Hole (Iphonee)

Blindeforbundet er ikke bare for de som ikke kan se, men også for de som er svaksynte og ønsker å ta del i et fellesskap med likesinnede.

Tekst: Mari B. Hole

Vi var så heldige å få være med på et av medlemsmøtene til Kongsberg Og Omegn Lokallag Av Norges Blindeforbund.

Lokallaget består av kommunene Kongsberg, Rollag, Flesberg og Nore og Uvdal og har cirka 100 medlemmer.

Endelig er våren kommet. Det er en varm å fin vårkveld, og i lokalene på Nymoensenteret samles medlemmene for en hyggelig og sosial sammenkomst.

Dette er noe de gjør en gang i måneden. På medlemsmøtene har de underholdning, loddsalg, litt å spise og kaffe.

Det åpnes med navnopprop av de som har møtt opp.

– Det er jo eneste måten for de som ikke ser så godt, å få greie på hvem som er her, forteller Anne Bråta Bruvoll, som er kasserer og har vært med siden 2013.

Foto: Mari Hole (Iphone)

Denne kvelden kunne de også introdusere to nye medlemmer, og om noen der hjemme skulle ønske å bli med, så er det bare å ta kontakt, for her er alle velkommene!

Hedret våren

Men det er ikke bare det sosiale som står i fokus, det er også forskjellige temaer der en kan lære noe nyttig, morsomt eller bare bli underholdt.

Lokallaget tilbyr sine medlemmer både et sosialt nettverk, tilbud om ulike møter, arrangement og turer.

Denne kvelden er det Kristin Baalerud som står for underholdningen, og våren synges inn med sanger om våren.

Kristin har bidratt med underholdning før, der hun sang stev og fortalte om kulturhistorie. Denne kvelden hadde hun forberedt sanger som omhandlet våren, men tok også i mot forespørsler fra de fremmøtte til stor begeistring.

Kristin Baalerud Foto: Mari Hole (Iphone)

Blindeforbundet har hatt mange forskjellige innslag, blant annet fra Brannvesenet der det fortelles om brannsikkerhet. Kongsberg Hagelag har fortalt om planter og andre vekster, –de har også tatt med seg planter for utlodning.

Wegar Hogstad, som er driver Alliance Optikk har også vært å fortalt om synshjelpemidler, og du kan se artikkelen vi skrev om akkurat det her!

Kaffe på Nymoensenteret. Foto: Mari Hole (iPhone)

Kulturkafé 

De arrangerer også kulturkafé to ganger i året på Nymoensenteret. Her kan de fremmøtte kjøpe kaker, kaffe og ertesuppe. Det er mange lag og foreninger som har kulturkafé, og ved å avholde dette får de gratis lokaler til møter.

For de som ble nysgjerrige, og ønsker å finne mer ut av Blindeforbundet, så kan du se på Facebooksiden til Kongsberg Og Omegnen Lokallag Av Norges Blindeforbund. her!

3600.no

Se alle innlegg