Et engasjement som setter spor

Glad gjeng samlet på trappen foran Fontenehuset. De fra TechnipFMCi hvite t-skjorter er: Øverst fra venstre: Trine Lunde. Midten: Jorid Heidenreich Bommen og Ingunn Hæve. Foto: Anniken Tangerud

TechnipFMC gav både av sin tid og sine hjerter til Fontenehuset

I midten av august gav TechnipFMC 211.200,- til Fontenehuset i en veldedighetsmarsj. 

Turen var endel av deres iVolunteerprogram hvor de utfordrer deres ansatte til å bidra til en god sak. Nå i oktober fortsetter de arbeidet og denne måneden har hver avdeling i oppgave å finne noe de ønsker å støtte ved å gi et par timer av sin tid til å hjelpe andre.

Ingunn Hæve var i forrige uke en av rundt 15 ansatte som valgte å gi to timer av sin arbeidstid og kompetanse til Fontenehuset.

Fordelt over tre dager har de ansatte fra TechnipFMC blant annet bakt, lært de indesign for å designe en flyer, beiset en lavvo, hjulpet med interiøret og jobbet med kommunikasjon og markedsføring.

– De sendte oss en liste med oppgaver de trengte hjelp til, og så stilte vi opp, innleder Ingunn Hæve.

Jorid Heidenreich Bommen fra TechnipFMC har laget flyers sammen med Fontenehuset. Foto: Anniken Tangerud

Vi møter Ingunn og Anette Ødegård jobbkonsulent ved Fontenehuset, en torsdag rett før lunsj i de ærverdige lokalene til det gamle Folkekjøkkenet i byen. Bygget har blitt pusset opp fra topp til tå, men den varme omtanken for andre ligger fortsatt i husets vegger.

– Lars Ole Bjørnsrud og jeg var her på mandag og snakket om kommunikasjon, Nicole Stroop Donnelly fulgte opp med markedsføring og i dag kom Jorid Heidenreich Bommen og har hjulpet til med flyer.

– Lars Ole presenterte en kommunikasjonsstruktur og stilte samtidig masse spørsmål. Da kom alle medlemmene her med svarene. For eksempel snakket vi om hvordan barrierer kan brytes gjennom riktig kommunikasjon.

– Vi hjalp de med å jobbe med hvordan de skal få ut riktig budskap eller for eksempel hjelpe de med å ha en struktur på hvordan de skal kommunisere ut av huset og nå fram til nye medlemmer.

For Ingunn sin del var det en utrolig fin og lærerik opplevelse.

– Det er utrolig morsomt å sitte her med medlemmene og ansatte i en gruppe og diskutere med dem, bli kjent med deres tanker, om huset, hvordan de ønsker å kommunisere. Det er utrolig spennende, gøy og ikke minst veldig givende.

– Dette er jo også noe de skal jobbe videre med og det Lars Ole, Nicole og jeg gjorde var jo bare en liten bit det vi har gjort for huset i disse dagene.

Ingunn forteller det føles veldig godt å kunne bidra med noe til andre.

– Etter å ha vært innenfor dørene her så føler man litt på hvor betydelig en jobb kan være. Det har vært utrolig fint.

At det var en ivrig gjeng Ingunn møtte, er det ingen tvil om.

– Det er jo også fordi våre medlemmer brenner så for budskapet og huset, ler Anette Ødegård.

Ingunn Hæve og Anette Ødegård smiler fra øre til øre da de snakker om samarbeidet. Foto: Anniken Tangerud

Trygghet og forståelse

Det er medlemmene selv som under et husmøte lagde ønskelisten som de sendte avgårde til TechnipFMC.

– Vi sendte alt vi og da Ingunn sa de tok alle oppgavene, fikk jeg hakeslepp. «Hvordan skal vi få til dette?», tenkte jeg umiddelbart. For alle medlemmene skal jo være med. Men nei, dette skal vi få til, var neste tanke. Dette skulle vi få til.

Mellom 3 og 10 medlemmer fra Fontenehuset har deltatt i de ulike prosjektene.

– Det har skapt et kjempeengasjement i hele huset! Og det er ekstra gøy at de har skapt så mye forskjellig her. Oppgavene har vært så brede slik at det ble noe for alle, smiler Anette stolt.

At det har hjulpet er det ingen tvil om.

– Rent praktisk har vi jo fått ordnet ting vi hadde brukt dager på å få gjennomført. Så det er jo kjempedeilig. Samtidig har vi fått verktøy som vi kan bruke videre og implementere i vår hverdag.

– Mange av medlemmene våre har vokst så på å få lov til å være med på dette her. Ikke minst det at det kommer folk utenfra som lytter til oss og tar seg tid til oss. Det har vært fantastisk.

– Det å åpne huset kan kanskje være vanskelig for mange og det er noe vi øver på, men vi ser at det hjelper. Det kommer flere og flere medlemmer hit. De ser at det er et trygt sted å gå til. At TechnipFMC var med å gå den turen, gjorde at også de representerer en trygghet. Det er jo en læreprosess.

– Det har brutt noen barrierer rent forståelsesmessig – og menneskelig også. Medlemmene får oppleve at de med for eksempel lang utdanning også er helt vanlige mennesker de også.

Bakeglede på kjøkkenet. De fra TechnipFMC i hvite t-skjorter er fra venstre: Trine Lunde og Kristin Ruud Eriksen. Foto: Anniken Tangerud

Det er fremtiden vår

For Ingunn er det å prate med medlemmene, bli kjent med huset noe av det hun trekker frem som høydepunktene.

– Samt det å kunne få lov til å bidra på vegne av TechnipFMC. Fra vår side skaper det en stolthet for firmaet. At vi bruker tiden vår til bistå andre. At vi får gitt litt av hjertet vårt også.

For Ingunn betyr det noe ekstra at hun får hjelpe ungdom.

– Det er fremtiden vår, understreker hun.

Anette forteller det er mange som trenger hjelp i Kongsberg.

– Dere har lagd et engasjement blant de ansatte som varer og setter spor. Både fysisk, men også i hjertet. Dette blir et samarbeid som vi kommer til å fortsette med. Det synes jeg er fantastisk. Det er ikke bare noe du legger bak deg når du er ferdig, forklarer Anette.

– Som person så tenker jeg: er det noe jeg kunne bidratt med her utenom jobben? Fordi jeg synes det er så flott det de gjør. Det kunne jeg virkelig tenkt meg, legger Ingunn til helhjertet.

Nå venter Ingunn på hva andre ansatte har skapt av aktivitet for lokalsamfunnet i resten av byen.

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg