Erasmus+ besøk til Portugal

Foto: Privat

Lørdag 23. februar dro 14 unge o-løpere fra Kongsberg videregående skole til Portugal for å lære om o-løps kultur gjennom et prosjekt kalt Erasmus+.

Erasmus+ prosjektet er et prosjekt som nå har pågått i tre år.

Det startet først i oktober 2017, da en gruppe unge o-løpere fra Kongsberg Videregående, sammen med en gruppe unge o-løpere fra både Frankrike og Portugal, møttes i Frankrike for å lære hverandre om orienteringskultur i hvert land, skolesystemet, og kultursiden ved byen.

Foto: Privat
Foto: Privat

I 2018 kom de samme ungdommene til Norge, og vinteren i år dro de til Portugal.

Kathinka Rogstad (19) forteller at man i Norge må gå på videregående for å kunne delta i prosjektet, og da prosjektet startet da hun begynte i første klasse, har hun vært så heldig å få være med alle gangene.

Hun legger også til at de i år var i Portugal i to uker.

– Der bodde vi med familiene til de portugisiske elevene. Vi trente orientering på et fjellområde, var på skolen, var på sightseeing i to byer, prøvde på surfing og deltok på et orienteringsarrangement som varte over fire dager.

Når Kathinka får spørsmålet om hva hun tenker om prosjektet får vi dette svaret;

– Det er veldig gøy, og det er fullpakka med dager med masse opplegg! Hadde vi fritid i år samlet vi oss blant annet og spilte Volleyball eller lignende. Vi hadde også noen felles middager da alle i prosjektet spiste sammen. Siste dagen samlet alle seg i skolekantinen hvor vi spiste mat som alle familiene hadde tatt med seg.

Foto: Privat

Nye opplevelser

Foto: Privat

Karoline Torø var blant de som var med for første gang i år og forteller at de ved å reise til Portugal ble kjent med o-løpere fra både Portugal og Frankrike.

– Det å bli kjent med de andre som var med var spesielt spennende. Mange av aktivitetene var også spesielt morsomme, forteller hun.

– Det var selvfølgelig også veldig morsomt å løpe i nye og annerledes terreng, legger Åsne Haavengen til, som også var med for første gang.

Hvorfor valgte dere å bli med på dette prosjektet?

– De som hadde vært med på de andre turene var veldig fornøyde med prosjektet, så da ville vi også være med! I tillegg virket det spennende å reise til Portugal, bo hos noen andre og oppleve hvordan det var, forteller Haavengen.

Alt i alt er alle deltagerne fornøyd med årets Erasmus+ prosjekt, og håper dette er noe yngre o-løpere også kan få oppleve.

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg