Er du den neste Skamskaperen?!

Nå har du sjansen til å lage din egen film og imponere både en skuespiller og produsenten fra Skam.

«48 timer Film Maraton» er et arrangement Ungdomskontoret og Krona Kino lager for ungdommer mellom 12-20 år og dette er den aller første gangen det arrangeres noe slikt i Kongsberg.

Tekst: Barbara Schmitt, Ungdomskontoret

Ungdommene skal lære seg om fortellerteknikk i film og teknisk produksjon, før de selv lager en film og deltar i en filmkonkurranse hvor beste kortfilm kåres under en filmgalla.

En gruppe på 3-6 ungdommer har 48 timer til å lage en film på maks 5 minutter. Gruppene møtes opp på et avtalt tidspunkt der de får vite tre spesifiserte forhold (f.eks. et sted: hage, en ting: melk, et tema: sjalusi). Disse tre spesifiserte forhold må være med i filmen.

Filmutstyr vil bli tilgjengelig hos Ungdomskontoret, men ungdommene kan også filme med sine mobiltelefoner og redigere filmen hjemme.

I samarbeid med Kongsberg Videregående Skole kommer musikkelevene til å komponere filmmusikken til «48 timer Film Maraton» slik at gruppene kan velge musikk til filmen sin fra en musikkdatabase. Den ferdige filmen skal altså leveres innen 48 timer.

Uken etter vises kortfilmene på Krona Kino, hvor publikum kan være med på å stemme fram sin favoritt kortfilm til «Publikumsprisen».

I tillegg deles juryen priser for beste film fordelt i alderskategorier.

Prisene deles ut under en filmgalla. Da møter også en hemmelig skuespiller fra SKAM! 

Helgen før «48 timer Film Maraton» oppstarten tilbyr Ungdomskontoret én workshop hvor en ung filmskapere fra Mediefabrikken også vil komme. Her lærer man manus, regi og foto og filmredigering.

Vil du være med? Alt er gratis for deltakerne! Påmeldingsfristen er mandag 30. oktober. 

Påmelding er til tlf nr: 48166226

3600.no

Se alle innlegg