Filmen som har fått 100% på Rotten Tomatoes er her.

 Rotten Tomatoes, nettsiden som samler alle anmeldelser av en film, har «A Quiet Place» i skrivende stund fått en 100 % score etter 42 omtaler. Jo høyere prosent, jo bedre – hvilket i dette tilfellet betyr at filmen at toppscore.

A Quiet Place har med andre ord begeistret både kritikere og publikum og på fredag har den premiere på Krona Kino her i Kongsberg.

Se hele kinoprogrammet her. 

A Quiet Place

Premiere 6. april. Drama / Skrekkfilm / Thriller 1 t. 30 min. 15 år
hyyysj! Foto: Filmweb

Grøsser med Emily Blunt og John Krasinski.

Vesener som tiltrekkes av lyd har utryddet en stor del av menneskeheten. En familie på fire gjemmer seg på en gård, hvor de kun kommuniserer med hverandre via tegnspråk. Men moren er gravid med et nytt barn, og hver minste lyd vil bety slutten for dem alle.

Se traileren her (obs. 15 års grense):

 

The Death of Stalin

Premiere 6. april. 1 t. 46 min. 15 år
Nrk Filmpolitiet har gitt denne hoderystende humoristiske satiren terningkast 5. Foto: Filmweb

Sovjetunionens indre politiske landskap blir omgjort til en bekmørk komedie i den nye filmen til Emmy-vinnende og Oscar-nominerte regissør Armando Iannucci.

Natten den 2. Mars 1953 er en mann døden nær. Et forferdelig hjerneslag. Han sikler. Han tisser på seg selv. Han er i ferd med å trekke sitt siste pust, og hvis du spiller kortene dine riktig er jobben hans din. Mannen er Joseph Stalin – diktator, tyrann, slakter, samt Sovjetunionens leder. THE DEATH OF STALIN er en satire om dagene før begravelsen til nasjonens far. Dager som kaster et hånlig lys over all galskapen, fordervelsen og det inhumane som følger med et totalitært styre. Dager som fikk menneskene rundt ham til å sloss for å arve hans suverene makt. Og alt er basert på virkelige hendelser.

Kjøp billetter til The Death of Stalin her. 

Se traileren her:

Gringo

Premiere 6. april. Action / Komedie 15 år

En god blanding mørk komedie, hardbarket action og dramatiske intriger.

Vi følger kampen for overlevelse i Mexico for den pliktoppfyllende forretningsmannen Harold Soyinka (David Oyelowo), når han har krysset linjen mellom ærlig borger til ettersøkt kriminell…

Kjøp billetter til Gringo her. 

Se traileren her:

Hatets vugge

Premiere 6. april. Dokumentar 1 t. 32 min. 12 år
Foto: Filmweb

«Hva har skjedd med Hellas?» undrer filmskaper Håvard Bustnes i begynnelsen av denne skremmende skildring av det politiske klimaet i dagens Hellas

De siste årene har vårt inntrykk av dette landet med solfylte strender og vennlige mennesker blitt overskygget av politiske ideologier som er skremmende nær nazismen. Med mange fremtredende medlemmer av det høyreekstreme partiet Golden Dawn nå i fengsel, overtar en datter, en kone og en mor styringen – alle tre medievante nok til å unngå forsnakkelser under intervjuer.

Men, mens de regelmessig stopper intervjuene for å sikre at det gikk slik de ønsker, lar Bustnes bare kamera gå. Det resulterende materialet, supplert med arkivopptak, gir ikke rom for tvil om dette politiske partiets alarmerende ståsted, og avslører en stadig bredere kløft mellom klare fakta og politisk spill. Selv om det er frustrerende at kvinnene er så ubøyelige i sine synspunkter, illustrerer det hvordan å bære skylapper kan forderve et helt samfunn.

Kjøp billetter til Hatets Vugge her. 

Se traileren her:

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg