Dårlig vær er godt kinovær!

Even Thunes Jensen håper på en god sommer - med innevær og mye folk på kino.
Even Thunes Jensen håper på en god sommer – men innevær betyr mye folk på kino.

Sol og varme er ikke ikke alltid synonymt med en god sommer – i hvert fall ikke for kinobesøket.

– Fint vær og idrett på TV er kinoens verste fiende, sier Even Thunes Jensen, kinosjef på Krona.

– For kinobesøket er det helt ok med litt regn og noen kalde dager innimellom, smiler Thunes Jensen.

Sommeren 2016 er preget av mange «popcorn-filmer», og det er ikke negativt ment. (Definisjon: En film uten alvorlig dramatisk innhold, et tungtveiende melding, eller intellektuell dybde, som fungerer rett og slett som fornøyelig underholdning)

Rekordår for norske kinoer – Kinobesøket i Kongsberg rett til værs!
Tallene så langt i 2016 viser en økning på 10 % i kinobesøket i Norge. For Krona kino er økningen på hele 45 %. Kongsberg har klatret mange plasser og ligger nå på 35. plass blant norske kinoer. Ser vi på norske filmer er Krona kino blant de 15 best besøkte kinoene i landet.

– Flere saler betyr at vi kan kjøre flere filmer over en lengre periode. Da får vi bedre plass til «seriøse» filmer – det er viktig for besøket, sier Thunes Jensen.

– Norske og europeiske filmer trekker et litt eldre publikum, og folk mellom 40 og 70 år går mye mer på kino nå enn de gjorde tidligere.

Kinosjefen har stor tro på mange av filmene som har premiere denne sommeren.

– Istid 5 og Oppdrag Dory tror jeg blir publikumsvinnere blant de yngste. Tarzan, Jason Bourne og ikke minst Suicide Squad for alle som liker skikkelig action. Det blir rett og slett mye moro på kino i sommer, lover Thunes Jensen.

Under Kongsberg Jazzfestival blir det jazzkino med blant annet filmen Miles Ahead som handler om trompetisten og legenden Miles Davis.

– Det er en film som bør appellere til flere enn jazzentusiastene.

3600.no

Se alle innlegg