Nå kan du glede deg til å få møte selveste Askeladden på Krona…

… på film altså.

Dette og mye mer, kan Krona Kino lokke med i helgen.

Askeladden – I Dovregubbens hall

Premiere 29. september

Det spares ikke på noe når vår kjente og kjære eventyrfigur Espen Askeladd skal boltre seg på det store lerretet. Med sine brødre med på laget legger han ut på en farefull ferd for å redde kongerikets prinsesse fra selveste Dovregubbben: et grusomt troll som sies å være umulig å bekjempe. Tittelrollen spilles av Vebjørn Enger, kjent fra Jarle Klepp-filmene, og regien er ved Mikkel Brænne Sandemose («Gåten Ragnarok», «Fritt vilt III»).

Kjøp billetter til Askeladden – i Dovregubbens hall her. 

Se traileren her:

The Square

Premiere 1. oktober. 

The Square er årets Gullpalme-vinner og Sveriges Oscar-kandidat – og den vil du ikke gå glipp av. Med sitt særegne, satiriske og sylskarpe blikk harselerer Ruben Östlund over samtiden, kunsten og media. Det blir både ubehagelig og vanvittig morsomt!

Christian er en respektert kurator ved et samtidsmuseum. Han er en skilt, men dedikert tobarnsfar, han kjører elbil og støtter gode saker. Museets neste utstilling – The Square – er en installasjon om nestekjærlighet som skal oppfordre oss til å være ansvarlige medmennesker. Men noen ganger er det vanskelig å leve opp til egne idealer: Christians barnslige håndtering av en frastjålet mobiltelefon drar ham inn i pinlige situasjoner, og samtidig har museets PR-byrå laget en ekstrem kampanje for The Square. Responsen er overveldende og det hele utløser en eksistensiell krise både hos museet og hos Christian.

Med danske Claes Bang, Elisabeth Moss (Handmaids Tale, Mad Men) og Dominic West (The Wire, The Affair) i hovedrollene skyter Östlund mot stjernene. Kunstprosjektet som «Rutan», som The Square tar utgangspunkt i, er et reelt kunstprosjekt. Det kan du blant annet se i Grimstad.

Kjøp billetter til The Square her. 

Se traileren her:

https://youtu.be/zKDPrpJEGBY

En ubehagelig oppfølger

Premiere 30. oktober. 

Al Gores dokumentar, «En ubehagelig sannhet» satte klimaendringer på dagsordenen i 2006. Et tiår senere har det skjedd store nyvinninger innen bærekraftig utvikling. Men mange av de menneskeskapte klimatruslene er blitt større enn noensinne, og truer nå vår sivilisasjon på stadig nye måter. En mer skremmende oppfølger har du aldri før sett på kino.

Kjøp billetter til En Ubehagelig Oppfølger her. 

Se traileren her:

KIMF – Kongsberg Internasjonale MusikkfilmFestival

I tillegg til Askeladden, vil Krona Kino i hele helgen vise mange, spennende filmer under sin populære musikkfilmfestival.

Les også: Dette gleder kinosjefen seg mest til. 

Fredagens filmer er:

Whitney: Can I Be Me?

Buena Vista Social Club- Adios

American Valhalla

Lørdagens filmer er:

Marcus & Martinus – Sammen om drømmen

No Roads In + Le Noise

Syng

IL VOLO WITH PLÁCIDO DOMINGO: NOTTE MAGICA

Slipknot: Day of the Gusano

 

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg