En meningsfull hverdag med ASVO

Stolte arbeidskarer. Foto: Anniken Tangerud

ASVO-Kongsberg AS fyller 30 år i 2018, og det vil de feire gjennom hele året i en serie artikler på 3600.no som lar oss bli kjent med de mange varierte og spennende avdelingene/tiltakene deres, de ansatte og arbeidstakerne.

Les også: Artikler skrevet om ASVO-Kongsberg i media

Denne måneden har vi kommet til Transportavdelingen.

Transportavdelingen utfører mange ulike oppgaver rundt omkring i byen og har en rekke faste bud- og transportoppdrag for næringslivet, private og det offentlige. De fem varebilene de har til disposisjon er i daglig bruk for ulike kunder og bedrifter.

Trenger du noen til å fjerne papp og papir eller kjøre post, er transportavdelingen til ASVO-Kongsberg stedet å henvende seg.

– Det går i ett hele dagen, forteller arbeidslederen for avdelingen, Harry Tollefsen og smiler.

Vi møter den blide lederen i en rød brakke bak det store bygget til ASVO oppe i Stollveien.

Harry Tollefsen har jobbet i ASVO-Kongsberg i 25 år. Foto: Anniken Tangerud

– Det er mye logistikk å holde styr på, så jeg må ha oversikt, sier han mens han peker på permene. Han forklarer at disse blant annet inneholder noen av kjørerutene de har.

– Jeg har alltid en plan, smiler han lurt.

Avdelingen har 13 transportruter i byen hvor de blant annet kjører post, papp, papir og klær til og fra vaskeri.

ASVO-Kongsberg kjører tøy 6 ganger i uken til forskjellige pleiehjem i Kongsberg. Kari Thonhaugen på Skavangertun er kjempefornøyd med den jobben ASVO-Kongsberg utfører, og har bare positivt å fortelle. Foto: Harry Tollefsen

I tillegg har de et verksted hvor det utføres verkstedarbeid av ulik karakter. Bedriftens bilpark blir reparert og vedlikeholdt her.

Viktig å vedlikeholde bilparken. Foto: Harry Tollefsen
Kjell Arvid Eriksen utfører sliping av muffesikringer til Ulefos. Foto: Jostein Gulli

Harry har jobbet hos ASVO-Kongsberg siden 1994 og har vært arbeidsleder siden. Tidligere hadde han erfaring fra anleggsbransjen og er utdannet bilmekaniker.

Da vi spør han hva det beste med jobben hans er, er det den menneskelige siden han trekker frem.

– Her har jeg muligheten til å sette folk i aktivitet og gi de en meningsfull hverdag, forteller han med et varmt og inderlig blikk.

Med en 25 år lang reise med ASVO-Kongsberg bak seg, har han gitt mangt et menneske sjansen til et nytt liv.

– Det har vært mange som har vært innom og jeg er stolt av at jeg har fått folk ut i arbeid. De kommer stadig innom på besøk i ettertid.

I transportavdelingen er ingen dag helt lik og Harry tror variasjonen, og ikke minst det gode miljøet, er med på å gjøre dagen bra for de ansatte.

– Gutta her er flinke til å jobbe. Det er et variert arbeid og de er stolte av hva de får til. I flere av jobbene vi gjør er det veldig viktig å være nøye og mestringsfølelsen de får gir de selvtillit, forklarer han.

En av de ansatte som kan bekrefte de gode miljøet, er Sverre Næss.

– Det beste med å jobbe her, er at det er et ålreit miljø. Vi er nok den avdelingen som flirer og fleiper mest. Men det er viktig å ha humor og en humørfylt arbeidsplass, forteller han.

– ASVO-Kongsberg som arbeidsplass gir jeg terningkast seks! Legger han til og smiler.

Fornøyde kunder

ASVO kjører og leverer internpost til kommunens kontorer og skoler.  De kjører hver dag.  Vi pakker all post som skal til avdelingen og legger dette i postmapper som vi samler i en stor kurv.

Tove Huneide er stolt av samarbeidet med ASVO. Foto: Anniken Tangerud

Tove Huneide jobber i Kongsberg Kommune og har nesten daglig kontakt med transportavdelingen.

Hver dag henter de en «utkurv» og kjører rundt til avdelinger og «bytter» postmapper. De tar også med seg en mappe med post fra avdelingen tilbake til Rådhuset. I tillegg har de ASVO en person som kjører til skolene to ganger i uken og til barnehagene en gang i uken med post.

Tove er veldig fornøyd med arbeidet de legger ned.

– ASVO gjør en veldig bra jobb og de som kjører er veldig pliktoppfyllende. Har vi glemt å legge en mappe i utkurven, kommer de å sier i fra om dette. De melder også om avvik ved avdelingen, f.eks. at døren på stedet var låst, eller at det manglet postmapper ut.

– Hadde ikke vi hatt ASVO, måtte avdelinger/skoler med mer hentet post selv på Rådhuset, forklarer hun varmt.

Saken fortsetter under bildet.
Morten Øvereng holder gruvelampen. Foto: Anniken Tangerud

Norsk Bergverksmuseum er også på kundelisten til transportavdelingen. For det ærverdige museet har de nå montert og satt sammen gruvelamper som museet selger i rundt 10 år.

– De hadde kompetanse og anledning til å ta på seg oppgaven da smeden som hadde denne oppgaven måtte slutte, forklarer Morten Øvereng, butikkansvarlig for museet.

Harry fra ASVO ble med og lærte av smeden og lagde en linje til å produsere dette i Stollveien.

– Det er allsidig prosess med alt fra borring og bøying samt lodding og polering til brenning av linolje. Men det gjennomfører de med høy presisjon, forteller Morten. 

Alf Arne Kanikoski klargjør gruvelamper til Bergverksmuseet. Foto: Jostein Gulli

Øvereng setter stor pris på å få bruke en slik lokalt forankret bedrift. 

– Dette er hyggelige folk som er på tilbudsiden. Jeg har jo blitt kjent med noen av de som jobber der oppe og de har alltid et hyggelig smil og en hei på lur om vi treffes på jobb eller i byen, avslutter han. 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg