En hyllest til et av verdens beste band!

Norwegian Eagles på EnergiMølla lørdag kveld.

Band: Norwegian Eagles
Hvor: EnergiMølla
Når: Lørdag 21. mai 2016

Lørdag kveld var det Eagles som ble gjort ære på, da tribute-bandet «Norwegian Eagles» fra Tønsberg inntok EnergiMølla med showet «Take it to the LIMIT – a tribute to The Eagles».

Det blir neppe noe mer fra originale Eagles siden frontfiguren Glenn Frey gikk bort nå i januar. Glenn Frey og Don Henley var med hele veien fra da bandet ble opprettet i 1971, og det er fint å se at musikken og minnet lever videre i beste velgående.

Det åpnes lett og deilig med «Take It Easy» – en av de store klassikerne fra Eagles. Scenen var passende prydet med et stort ørnehode, innledningsvis.

Det følges tett med «Witchy Woman» også fra det første albumet. Begge nådde Billboardlista på 12. og 9. plass – imponerende fra et debutalbum.

«Witchy Woman» har originalt stemmen til Don Henley som fører vokalen silkemykt – og i går kveld var ikke fremførelsen noe dårligere. Det som er spesielt med Eagles er at bandmedlemmene bytter på vokalen, – noe også «Take It To The Limit» gjør. Det er gøy å se at de har klart å plukke vokaler som «tar» de forskjellige låtene.

eagles3600_2«Take It To The Limit» var neste spor ut. Denne er gjort udødelig av Randy Meisner med sin vanvittige lyse og høye avslutningstone. Det ble også nevnt fra scenen at det er simpelthen er umulig å gjenta dette – så de avsluttet grasiøst uten den høye tonen. De beveget seg også ut på en Tom Waits-cover; «OI’ 55». Det er Eagles’ sin myke versjon de fremfører – og ikke den markante rustne Tom Waits-originalen.

Senere følger «Life In The Fast Lane», som en av kveldens høydepunkter. Med denne tar Eagles skrittet inn i disco-perioden som utspilte seg på 70-tallet – selvfølgelig levert tett opp mot originalen. Selv om det ikke var stinn brakke på EnergiMølla, så det ut til at det noe beskjedne publikummet fant rytmen og godstemningen.

Til andre delen av konserten har de spart på godbiter som «Desperado» og «Hotel California». Disse står som tidløse bautaer i musikkhistorien.

Dette var ikke kvelden der det skulle ta helt av på EnergiMølla, men isteden nyte en hyllest til Eagles – vel blåst!

3600.no

Se alle innlegg