En helg, tre konserter, 60 låter

Vil de klare det?

Helgen 8.-9. november 2019 kliner det lokale bandet High Hopes til med en helt unik Pink Floyd-helg i den klassiske Bykroakjelleren på Gyldenløve Hotell.

Det blir tre helt forskjellige konserter fordelt på fredag kveld, lørdag ettermiddag og lørdag kveld. Hver konsert er dedisert spesifikke album eller tema. Over 60 Pink Floyd klassikere skal spilles.

Det blir også masse annet som skjer. Mange gjesteartister, blant annet Vebjørn Ruud og Gunnar Eldvik, det blir Pink Floyd-quiz, og dedikerte DJs som spiller classisk prog-musikk.

Ingvild Guttormsen Heier, Marianne Figenschou og Lene Omholt gleder seg til konsertene. Foto: Anniken Tangerud

High Hopes er:

Lene Omholt – Vokal og perkusjon
Marianne Figenschou – Vokal og perkusjon
Ingvild Guttormsen Heier – Vokal og perkusjon
Jan-Fredrik Heier – Tangenter
Trond Arlid Svinterud – Gitar
Antonio Derrica – Vokal og gitar
Vegar Omhold – Vokal og bass
Sigmund Ruud – Gitar
Kaare Johan Holm – Trommer

Alle har vært med fra begynnelsen i 2005 – bortsett fra Trommeslager Kaare Johan Holm som ble med for et par år siden og Ingvild Guttormsen Heier som ble med i år. Hun er for øvrig gift med keyboardist Jan-Fredrik Heier.

Les også: 10 år med Pink Floyd.

– Dette må jo bare bli magisk!

Bandets kordamer ser virkelig frem til helgen.

– Vi er spente og gleder oss veldig. Det har allerede blitt solgt mange billetter og de fleste har faktisk kjøpt billett for hele helgen! røper Lene til 3600.no.

– For ikke lenge siden spilte vi i Tønsberg, og flere av publikumet derfra fortalte etter konserten at de kommer til Kongsberg åttende og niende november. Dette må jo bare bli magisk! avslutter hun.

Bli enda bedre kjent med bandet under bildet. 
Bildene er fra en jubileumskonsert i 2015. Foto: Mari B. Hole
2015. Foto: Mari B. Hole

– Gønn på. Tenk stort.

Vi har tatt en prat med et av bandets mange ildsjeler: Sigmund Ruud.

– Hvor lenge har du selv holdt på med musikk?

– Jeg har holdt på med musikk siden slutten av 1980-tallet. Det startet med studentband på Numedal videregående skole og fortsatte med diverse band opp gjennom tidene. For tiden spiller jeg i High Hopes, Funked Up (Som for øvrig har konsert på EnergiMølla den 2. november) og et eventband som heter Chop Suey.

– Hva representerer musikk for deg?

– Uten musikk hadde livet vært fryktelig kjedelig. Det burde vært representert i Maslovs behovshierarki

– Hvilke genre foretrekker du?

– Jeg liker all musikk, men progressiv rock er nok det som står hjertet nærmest. Hvorfor er vanskelig å svare på, men liker det som er langsomt, melankolsk og svevende.

– Hvorfor Pink Floyd?

– Det falt seg naturlig da vi startet et partyband i 2003. Stadig mer av Pink Floyd kom på settlista og til slutt var det noen som foreslo at vi rett og slett skulle bli et rent Pink Floyd Coverband. Det er også tidløs musikk som stadig ligger på listene og blir oppdaget av nye generasjoner.

– Hva skjer under Pink Floyd-helgen? Hvordan kom denne i hop?

– Vi hadde lyst til å lage en event hvor foruten konsert at man kan møte andre og rett og slett ha en hyggelig weekend med likesinnede. Derfor har vi satt opp tidspunkter med DJ som spiller progmusikk, arrangere quiz og så videre.

– Dessuten hadde vi lyst til å spille mer sammenhengende fra diverse album istedenfor og bare spille de mest populære låtene. En slik weekend med tre konserter med gir oss muligheten til det. Vi skal spille nesten seksti forskjellige låter.

– Hva er ambisjonene fremover?

– De siste fem, seks årene har vi ikke spilt så mye, men neste år har vi planer om å spille en konsert i måneden. Det blir en del konserter på diverse kulturhus og planlegger en i storsalen på Drammen Teater hvor vi spilte for utsolgt hus elleve år siden.

– Hva vil du si til dem som drømmer om å drive med musikk?

– Gønn på. Tenk stort.

 

3600.no

Se alle innlegg