En fabelaktig filmkveld

Lokalhistorisk Filmaften ble en suksess.

Med en utsolgt kinosal, gratis boller og kaffe fra ASVO og et forventningsfullt publikum lå det meste til rette for at det skulle bli en koselig kveld på Krona Kino den 23. november, 2017.

Det hele startet med et besøk hos kinosjefen i januar i år. Der fant vi noen lokalhistoriske filmskatter og sammen med noen gamle filmruller fra Lågdalsmuseet, startet vi prosessen med å digitalisere de for fremtiden.

Les også: – Disse her aner jeg ikke hva inneholder. 

23. november satte vi opp en filmkveld på kinoen, hvor inntektene uavkortet skulle gå til videre digitalisering av gamle lokale kulturskatter i form av foto og film og det tok ikke lang tid før vår lokalhistoriske filmaften ble utsolgt.

Dette unike samarbeidsprosjekt mellom Kongsberg kommune, Lågdalsmuseet, Krona kino, Team ASVO og Akari AS/3600.no, gav mersmak om vi skal tro publikummet som var tilstede.

– Helt fabelaktig! Kjempebra! Utrolig spennende! En viktig arv for fremtidens generasjoner og byens barn, var noen av de mange hyggelige tilbakemeldingene vi fikk. 

Vi kan ikke røpe så mye hva vi fikk se, siden det jo er satt opp en ekstraforestilling den 28. november klokken 18, (kjøp billettene før de blir borte her), men vi kan avsløre at vi satt ivrig på stolkanten med stolt gåsehud en rekke ganger i løpet av kvelden.

Se en koselig liten bildespesial fra kvelden her (alle foto: Hyunjung Kim).

 

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg