– En eventyrlig reise

system

[addtoany]

Historien om Hove Medical Systems AS og journalsystemet System X er et lite eventyr. Nå søker Askeladden i norsk eHelse sju nye gode hjelpere.

Tekst og foto:3600.no Sponset innhold

– En eventyrlig reise

– Hove Medical Systems AS ble etablert i 2001 av lege Kjell Hove og Yngve Svensson for å levere et nytt journalsystem til helsevesenet. Kjell Hove stod også bak suksessbedriften Profdoc AS, sier daglig leder Yngve Svensson.

– Vi har hatt en jevn vekst og for fire år siden var vi 14 personer. De siste årene har vi imidlertid hatt en sterkt økende vekst og passerer snart 70 ansatte.

På Industritunet i Kongsberg tar selskapet i bruk stadig flere kvadrat av kontorlokalene. 

Utviklingen de siste årene har vært nærmest eksplosiv: En femdobling av antall ansatte, 50 prosent økning i omsetningen fra 2013 til 2014 og nå en markedsandel på over 30 prosent hos allmennlegene. Men utviklingen stopper ikke der.

– 2015 kommer til å bli vårt suverent beste år så langt med en økning av omsetningen på ytterligere 33 prosent i forhold til 2014, sier Yngve Svensson.

[the_ad_group id=»155″]

– Målet er å bli markedsleder i primærhelsetjenesten, noe vi ser er innen rekkevidde allerede i løpet av noen få år. Mye raskere enn vi turte å drømme om, forteller Anita Johnsen, avdelingsleder salg.

[spoiler title=’Litt mer om System X’ style=’steelblue’ collapse_link=’true’]System X er et moderne og gjennomprøvd journalsystem som letter oppgaver for både ansatte og publikum på legekontorer, klinikker og private sykehus.

I System X bestemmer brukeren selv så mye som mulig av hvordan systemet skal fungere og oppleves. Alt fra farger, plassering og størrelser på vinduer til hva som skal vises av knapper og informasjon, kan bestemmes av den enkelte bruker. Det samme gjelder blant annet også for hva som automatisk skal dokumenteres i tekstjournalen, hvilke takster som automatisk skal settes på regningskort, hvordan egne maler skal se ut og hvilke data som automatisk skal hentes inn når malene benyttes. Alle tilpassningene følger brukeren, og er uavhengig av hvilken PC som benyttes.

Det ligger mange andre nyttige verktøy i System X som kan forenkle og automatisere mange oppgaver som normalt er tidkrevende for både for allmennleger og spesialister. System X har blant annet full støtte og integrasjon med talegjenkjenning fra Max Manus (samme som benyttes på sykehusene), mulighet for å benytte Auto Hot Key (autotekst) og en effektiv mal-løsning med innebygde makroer som automatisk henter inn ønskede data i epikriser, brev, henvisninger med mer, slik at disse er ferdig på noen få sekunder. System X er tilrettelagt for å kunne benyttes uten bruk av mus. Det forebygger belastningsskader samtidig som jobben kan utføres raskere. System X kan selvsagt også benyttes med mus på samme måte som alle andre Windows-programmer.

Første installasjon av System X ble foretatt i 2001, og programmet benyttes daglig av flere tusen brukere hos legekontorer, spesialister, større klinikker og private sykehus.

(Kilde: www.systemx.no)[/spoiler]

System X er Norges mest brukte enkeltstående journalsystem i allmennpraksis. 

– Fornøyde kunder selger systemet for oss, smiler Anita Johnsen.

Nå søker System X etter sju nye medarbeidere innen teknisk support, utvikling og salg.

– Vi håper vi kan rekruttere dyktige medarbeidere fra industrien i Kongsberg, sier Øivind Ottersen, organisasjons- og prosessutvikler hos Hove Medical Systems AS.

– Mange tror at et journalsystem er enkelt, men det er snarere svært komplisert. Helsevesenet setter knallharde krav til sikkerhet, tilgjengelighet, stabilitet og personvern, sier Ottersen.

– Vi kan tilby nye medarbeidere et godt flerkulturelt arbeidsmiljø, der hver enkelt betyr en forskjell. Det er en flat struktur der den enkelte medarbeider har stor frihet, mye ansvar og får ta del i beslutningene. De som jobber her er stolte av arbeidsplassen sin.

Hvor er Hove Medical og System X om noen år?

– Vi jobber kontinuerlig med å tilpasse oss til framtiden, sier Yngve Svensson.

– Visjonen vår er å ytterligere effektivisere og å styrke kvaliteten i helsetjenesten.

Lik Hove Medical System AS på Facebook

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg