En drøm for mange: Volvo V90 Cross Country

Arvtakeren til «den perfekte familiebilen», Norges-bilen, hyttebilen, kjøremaskinen og ikonet Volvo XC70 er lansert – Cross Country-utgaven av den helt nye Volvo V90.

I Kongsberg må vi vente noe lenger før vi får bilen, men ordrebøkene er åpne, og de aller heldigste KAN få bilen levert allerede i år.

Volvo var en av pionerene på det som etter hvert har blitt en stor og viktig trend. Nemlig høyreiste stasjonsvogner med firehjulsdrift og litt barsk offroad-pynt. Biltypen vi i dag populært kaller for crossover. Allerede i 1997 viste Volvo sin versjon av V70, som da het V70 XC, som etter hvert ble til suksessen XC70.

Perfekt for Kongsberg
Bare her til lands er det registrert mer enn 17.000 utgaver av den populære bilen, og i Kongsberg har i mange år en stor andel av nye Volvo levert av bilSpiten vært nettopp XC70. Da de siste bilene av den utgående modellen ble lagt ut for salg, var de stor rift om disse, og i skrivende stund er det ikke mulig å få tak i den lenger.

«Cross Country er utviklet med utgangspunkt i Sverige, for skandinaviske forhold – derfor passer bilene så utrolig godt til nordmenns dagligliv og fritidsinteresser. Vi gleder oss til å føre arven videre gjennom nye V90 Cross Country, sier Volvo Car Norway i sin pressemelding.«

– Det er en fantastisk bil som passer godt i Kongsberg, sier Roar Lande, salgssjef Volvo hos bilSpiten.

– God plass, høy bakkeklaring, firehjulsdrift – rett og slett en praktisk bil med et flott design. Vi gleder oss til å få nye V90 Cross Country til byen.

XC70 har hatt mange betegnelser: Den perfekte familiebilen, Norges-bilen, hyttebilen, kjøremaskinen og ikonet. Det er med andre ord store sko nykommeren her må fylle. Med V90 Cross Country kan vi si akkurat det samme, i tillegg til at bilen nå bygger på samme designlinje som nye Volvo XC90, og den nylig ankomne Volvo S90 og V90, med utsøkte linjer både utenpå og i interiøret.

Har du lyst til å vite mer om Volvo V90 Cross Country står Roar Lande hos bilSpiten klar, bilene kan bestilles fra og med i dag. Det er førstemann til mølla.

Historien – så langt:

Første generasjon, 1997–2000: Første Cross Country fikk navnet V70 XC, og ble konstruert som et fullgodt alternativ til SUV-er og biler med forhjulsdrift. V70 XC ble raskt populær i en tid hvor SUV`er i økende grad begynte å endre form til urbane jeeper. Cross Country kunne tilby en ny kjøreopplevelse med sin kombinasjon av ytelse, funksjonalitet og komfort. V70 XC ble en umiddelbar suksess, spesielt i det nordamerikanske markedet.

Andre generasjon, 2000–2007: I 2000 ble andre generasjons V70 XC utstyrt med mer markerte designelementer og høyere bakkeklaring. Da XC90 – Volvos første SUV – kom på markedet i 2002, fikk V70 XC et nyere og mer moderne firehjulsdriftsystem. Navnet ble endret til XC70.

Tredje generasjon, 2007–2016: Volvo Cross Country ble lansert i 2007, med mer eleganse og utstyr. XC70 fortsatte sine gode salgstall i Nord-Amerika, som sto for nesten halvparten av totalvolumet som ble produsert.

Kilde: broom.no

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg