En del av gjengen

Du har sikkert sett noen fra denne glade gjengen. Foto: Anniken Tangerud

ASVO-Kongsberg AS fyller 30 år i 2018, og det vil de feire gjennom hele året i en serie artikler på 3600.no som lar oss bli kjent med de mange varierte og spennende avdelingene/tiltakene deres, de ansatte og arbeidstakerne.

Les også: Artikler skrevet om ASVO-Kongsberg i media

Denne måneden har vi kommet til Fruktavdelingen.

Tenk deg noe så deilig som frisk frukt levert direkte til kontoret. Det er nok mang en arbeidsplass som kunne tenkt seg noe slikt.

Arbeidsdagen er lang og det er viktig å spe på med litt sunne vitaminer og energi for å hente inn kreftene igjen utover dagen.

Med daglig inntak av frukt på jobben vil bedriftens ansatte få økt konsentrasjonsevne, bedre trivsel og yteevne. Helsegevinstene for den enkelte vil være utelukkende positive! Sykefraværet kan også bli redusert ved regelmessig inntak av frukt og grønt.

Så det er kanskje ikke så rart at fruktavdelingen til ASVO-Kongsberg har så mye som 450 kurver i uka med frukt som leveres ut til arbeidsgivere spredt ut over hele byen!

– Men vi tar gjerne enda flere bestillinger, også fra private kunder. Ønsker du å gi en fruktkurv i gave eller ved en spesiell anledning ordner vi selvfølgelig det også, forteller avdelingsleder Tonje Andreassen ivrig.

For dette har de greie på. Da vi besøker avdelingen på den travleste tida: mandager før lunsj, er arbeidstakerne i full sving med å brette pappkurver, kutte snorer, fylle beger med nøtter og rosiner, pakke ferske epler, bananer, pærer og annen deilig frukt med stor effektivitet.

Alle har hver sin arbeidsoppgave og fullfører den nøye til punkt og prikke med stor glede.

– Vi leverer mest frukt ut på mandager, så da er det størst trøkk her.  Den dagen får vi hjelp fra andre avdelinger, men det er veldig konkrete oppgaver de gjør, slik at alle får en oversikt.

Blid arbeidsleder, Tonje Andreassen. Foto: Anniken Tangerud

Fruktkurvene leveres i syv forskjellige størrelser. Man kan også bestille ulike gavekurver, propp full av frisk frukt, nøtter og sjokolade.

Blid arbeidskar. Foto: Bjørn Isaksen

–  Her ordner vi det meste – alt etter kundens behov og med så mange kurver, må vi ha orden på samlebåndet, smiler Tonje.

Tonje har vært arbeidsleder for avdelingen til ASVO i omtrent 8 år nå. Åtte flotte år.

– Her får jeg jobbe med mennesker, forklarer Tonje og forteller hun ble tatt i mot med åpne armer for åtte år siden.

– Alle som jobber her er veldig rause. Hit kan man komme og bare være seg selv, rett og slett. Det er helt nydelig. Her er det helt supert. Jeg digger det. Du ser hvor stolte de er av jobben sin og arbeidet de legger ned.

Gutta krutt. Foto: Bjørn Isaksen

Det er også kollegene og arbeidstakerne hun trekker frem da vi spør hva hun synes er det beste med jobben hennes.

– Det handler om den arbeidsgleden og engasjementet de viser for jobben sin. I tillegg er det mange dyktige mennesker her og mye kunnskap, sier hun varmt.

Foto: Anniken Tangerud
Foto: Anniken Tangerud

Noen er fast, andre på tiltak eller arbeidsutprøving. Alle er like viktige. Alle blir tatt vare på.

– Vi gir et tilbud til de som trenger det, uavhengig av funksjonsnivå. Det viktigste med jobben min er å legge til rette for de som er her og prøve å se hver enkelt slik at de får en god dag på jobb, understreker hun.

– Bestiller du frukt av oss er du samtidig med på å skape viktige arbeidsplasser! Det er mange involvert for hver kurv som produseres. Her får de en meningsfull hverdag, et nettverk og nye venner. Det er mange som blomstrer når de begynner å jobbe her.

– Her er de en av gjengen.

Samtidig leverer de jo et produkt. Så Tonje har fullt opp med å holde struktur og orden på avdelingen. 

– Jeg skal bestille varer, holde kontakt med kundene og koordinere leveranser. I tillegg har vi en garanti å leve opp til. Frukten som leveres av oss kommer direkte fra grossist, og går gjennom streng kvalitetskontroll før den blir pakket og kjørt ut til kundene, så det er mye å holde styr på ved siden av det menneskelige, poengterer hun.

Avdelingen har tre biler og tolv ruter. Så du har garantert sett en av bilene deres på tur. Foto: Bjørn Isaksen

Jubilanter blant arbeidstakerne

Det er ikke bare ASVO-Kongsberg som bedrift som kan feire 30 år i bransjen i år.

To av de som har fulgt bedriften fra den startet i 1988, er Torill Heia (59) og Karen Marie (Mia) Buen (62).

I dag jobber de på fruktavdelingen og for begge har det kanskje vært det beste med de tredve årene de har hatt sammen på ASVO.

– Jeg jobber her to dager i uka og det er veldig gøy. Tonje er en grei sjef. Veldig ålreit, smiler Torill.

Mia har egentlig slutta i jobben, men den spreke 62-åringen jobber fortsatt en dag i uka fordi hun trives så. Foto: Anniken Tangerud

– Å være med å kjøre frukt! Å få glede andre. Det synes jeg er moro, forteller Mia entusiastisk. Det gløder i øynene hennes da hun snakker om arbeidsplassen hennes.

Strengt tatt er det egentlig ikke arbeidsplassen hennes lenger, for i forrige uke ble hun pensjonist.

– Men hun klarer ikke å la være å komme hit, sprudler Tonje og de andre rundt henne.

– Jeg er her én dag i uka, forklarer Mia. Det er altså den dagen hun får være med rundt i byen og levert frukt.

– Da får jeg hilst på alle og ønsket de en god dag. Jeg pleier å komme med en kommentar også: «Nå kan dere kose dere nå!» Da smiler de og blir så glade!

 

 

Ønsker din bedrift en kurv, er det bare å ta kontakt med Tonje Andreassen på telefon 47475916/32299800 / frukt@asvo-kongsberg.no eller gå inn på vår nettbutikk og bestill fruktkurv der.

Torill Heia er i full sving med å kutte papir. Foto: Anniken Tangerud
Det blir mye bæring. Men det tar de med et smil. Foto. Bjørn Isaksen

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg