Lørdag 26. mai inntar Audun Haukvik scenen på EnergiMølla i bluesens navn. Vi har tatt en prat med han i forkant, om musikken, livet og konserten.

Det er en nydelig varm ettermiddag i mai og vi møter Audun Haukvik nede ved den brusende fossen ved Mølleparken for en prat. Jammen fikk vi en liten a capella også, som du selvfølgelig kan se nederst i saken!

Med begge bena innenfor bluesen i selveste Jazzbyen, er vi selvfølgelig nysgjerrig på hva som brakte han inn i bluesen. Hva gjør blues så fascinerende?

– Det begynte når jeg gikk på ungdomsskolen, og en av mine lærere Rita Jonassen oppfordret meg til å reise på et bluesseminar, og etter det var jeg solgt, forteller han og smiler.

Da han begynte å skrive tekstene selv, var det en form for selvterapi. Nå ønsker han også å dele en atmosfære – noe bluesen er spesielt egnet til.

– Det kan også være utfordrende når man skriver låter og befinner seg i et visst stemningsleie for deretter å skulle spille de live når man kanskje er i et helt annet humør. Så nå har vi derfor strukturert det hele som en litt melankolsk rockepakke, med masse undertoner av blues, forklarer han.

«Gimmik-musikk spiser jeg ikke, jeg trenger ærligheten!»

Det må komme innenfra

Foto: Mari Hole

– De gode gamle gutta som spiller blues, de er så ærlige! De er ikke som det er i dag… sånn Gimmik-musikk spiser jeg ikke, jeg trenger ærligheten! Om du prøver for hardt detter du igjennom om du ikke er deg selv.

Audun innrømmer han er glad i det blå.

– Akkordmessig er det relativt enkelt, og det er så følelsesbasert. Det kommer innenfra. Men jeg er generelt litt for rocka`til å falle inn i en ren bluessjanger, og litt for mye blues til å falle inn i rockesjanger – så er vanskelig å definere hvilken sjanger jeg egentlig er i, smiler han.

Foto: Bjørn Borgen

Har du noen store forbilder? – Jeg har for mange tror jeg, men jeg er veldig glad i et band som heter Elbow eller Radiohead, melankolsk og pompøst, det inspirerer meg! Men jeg sitter aldri å hører på en av låtene og tenker «en slik låt må jeg lage» – det blir som det blir.

«Vi er ikke noen gamle, store rockestjerner som som skal ødelegge alt på en diskusjon»

Bandet og samholdet? – Hos oss så har alle respekt for hverandre, og forståelse for hva som må til for å nå frem til den visjonen jeg måtte ha. Om det eventuelt er å bytte ut ett og annet bandmedlem, eller alle for den saks skyld, slik som ble gjort i min siste EP, det er akseptert, og det er greit.

– Vi er ikke noen gamle, store rockestjerner som som skal ødelegge alt på en diskusjon. Vi hører på hverandre, og selv om jeg kommer med det grove, så er bandet med på å forme det hele, selv om jeg i dag er mer konsekvent på at det skal høres ut som om noe jeg har skrevet.

Bandet består i dag av: Audun Haukvik – Vokal / Gitar, Jo Henning Kåsin – Gitar, Thomas Helgaseth – Bass, Bjørn Einar Hanstveit – Trommer og Bent Gjersvik – Lyd.

Foto: Bjørn Borgen

En spennende kveld i vente

Turneen starter på Lindheim på Gvarv nå på fredag og dagen etter står Kongsberg for tur.

– Så det er bare å ta turen ned til Mølla, å rive seg vekk fra Champions League-finalen som har avspark samtidig, ler han.

– I tillegg får man jo sommer, sol og en god konsert. Vi er utrolig klare for å spille sammen igjen, har jobbet mye med konseptet og låtene, så jeg gleder meg, sier Audun entusiastisk.

– Her skal vi teste ut nye låter, noe som er litt motsatt av hva vi har gjort tidligere der de har spilt inn i studio først, så dette kan bli riktig så spennende!

Her kan du få en liten Acapella-smakebit på hva Audun har å by på!

3600.no

Se alle innlegg