Én av 125 frivillige på Gloger

– Jeg er veldig stolt og takknemlig for innsatsen til alle de frivillige som stiller opp for oss, sier Margit Åsarmoen.

Glogerfestspillene 2016 ble en suksess. For å gjennomføre en slik festival er man avhengig av at mange frivillige stiller opp. Vi tok en prat med Margit Åsarmoen – daglig leder av Glogerfestspillene, og Kathrine Moholth, én av de 125 frivillige som har forberedt seg lenge for å jobbe dugnad.

Hvilke oppgaver har de frivillige?
– Vi har ulike grupper de frivillige er med i. Alt fra billettsalg, vakthold, rigging, transport og catering. I tillegg er det også noen som er konsertledere innenfor de er det ulike gruppene, forteller Margit Åsarmoen.

– Dette gjennomfører våre frivillige på en helt fantastisk måte. Plutselig er det en artist som gjerne vil gå på ski. Da tar det ti minutter, så er artisten i skisporet med ski, støvler og staver! Eller så er kan det være artister som vil ha mat klokken 01.00 på natten. Da er det noen fine damer på kjøkkenet som setter i gang. Det er en av de fineste opplevelsene man kan ha! Det å få lov til å være omringet av mennesker som heier på det vi driver på med, og som strekker seg langt for å bidra og hjelpe til.

Hvordan er miljøet i byen for klassisk musikk?
– I år har vi sett at det er et stort miljø for klassisk musikk.

– Lenge har vi sett jazz-effekten med mange som har valgt å bli utøvende jazzmusikere fra Kongsberg. Nå ser vi også at mange unge talenter fra Kongsberg velger å studere klassisk musikk. Vi har et rikt kulturliv, der Kongsberg kulturskole spiller en sentral rolle. Det de får til der er helt utrolig, og legger grunnlaget for at vi har så mange profesjonelle musikere fra byen vår. Vi som er arrangører i Kongsberg har et ansvar å skape rom for alle disse talentene gjennom hele året, og å inspirere gjennom våre arrangementer – det håper jeg vi klarer!

Kathrine Moholth arbeider som artistansvarlig under festspillene, hun har stilt opp som frivillig siden oppstarten for 15 år siden.
– Som artistansvarlig består jobben i å passe på at artistene tas godt vare på mens de er her, og at de er på rett sted til rett tid. Mesteparten av oppgavene må tas på sparket, så det gjelder å være klar til å løse alt på strak arm, sier Kathrine Moholth.

Hva får du igjen for å stille opp?
– Vi får flotte musikkopplevelser! Vi får være sammen med fornøyde artister og hyggelige frivillige. Vi er som en stor familie i disse dagene. Det gir både stolthet og glede å få være med på Glogerfestspillene.

Hva kan du si om miljøet blant de frivillige?
– Det er veldig hyggelig. Vi er mange som har vært med i alle år, så vi kjenner hverandre godt. Nye frivillige blir tatt godt vare på og blir raskt en av gjengen!

Noen høydepunkter under årets festspill?
– Det har vært så mange flotte opplevelser at det blir vanskelig. Alt fra nydelig kammermusikk i kirken til stor humor på Smeltehytta. Jeg svever på en musikalsk sky disse dagene, sier Moholth.

Stolt og glad
– Jeg er så stolt av denne organisasjonen – men også innsatsen til de frivillige, sier Margit Åsarmoen.
– Jeg er takknemlig for at vi sammen klarer å være det gode vertskap, både for artister, publikum og oss imellom. Vi er stolte over at vi sammen klarer å skape den spesielle atmosfæren som gjør at artister står og banker på døren fordi de så veldig gjerne vil komme tilbake.

– Vi klarer ikke dette uten de frivillige. Vi klarer det heller ikke uten deres positive energi og glede over å være med. Når jeg blir oppringt en måned før, å hører «Margit, jeg måtte bare ringe å si at jeg gelder meg sånn til Glogerfestspillene! Og så har jeg satt av hele uken og kan jobbe dag og natt, bare sett meg opp!» – så tenker jeg at vi er de heldigste i hele verden!

3600.no

Se alle innlegg