En 53 år gammel tradisjon

Kanonlotteriet er Kongsberghistorie.

Tekst: Ingunn Våer. Pressemelding. 

Har du vært innom gågata eller andre steder i byen vår en lørdag i det siste har du sikkert sett dem: De fra KV-Musikken, i full uniform, rett ved siden av en bil og med grønne lodd i hånda.

Helt siden 1966 har det vært et helt spesielt lotteri i Kongsberg. Kanonlotteriet. Et lotteri med store gevinster på få lodd.

Kanonlotteriet har bil som hovedpremier, og mange snakker fortsatt om kortesjen på ti biler som kjørte gjennom byen på vei til trekning. De fleste kjenner noen eller har selv vunnet en bil!

Lotteriet er en viktig inntekt for KV-Musikken, de har i en periode hatt et samarbeid med Bedriftsidrettslaget, men i dag er det KV-Musikken som står som ene -arrangør av lotteriet.

Med dansegalla i 98.

13 biler i premie!

I 1967 var det faktisk hele 13 biler i premier, men selv om antall biler gjennom årene har blitt redusert, har verdien økt.

De første årene var loddene forbeholdt de ansatte i KV, og resten av loddene ble lagt ut i banken i byen. Da ble det annonsert i Laagendalsposten om når loddene ble tilgjengelig og køene var lange for å sikre seg lodd.

Etter hvert har loddsalget blitt for alle og det er mulig å få tak i lodd fra rundt juletider. Køene utenfor banken er byttet ut med loddsalg i gatene. Loddprisen har holdt seg ganske stabil. Den er i dag på 400 kr og i starten var den på 200 kr.

1999 – dansegalla da også.

Fra dansegalla til nattåpent

Selve trekningen har foregått på flere måter, i mange år var det på Kvarten, med inngangspenger og underholdningen var gjerne kjente danseband. Det har også vært avholdt andre steder, som i Kongsberghallen.

I 2007 endret man trekningen til å bli et familiearrangement med konsert, der arrangementet er gratis. I år vil trekningen være i forbindelse med nattåpent i byen den 20. juni.

Dersom man har lodd kan man få nøkkelen til bilen, om man vinner, allerede denne kvelden! Så her er det bare å kjøpe lodd mens det enda er. Hvem vil vel ikke starte ferien med ny bil?

3600.no

Se alle innlegg