Det fantastiske skoleshowet til KIS er det elevene selv som står bak.

Tekst: Victoria Neumann Torgersen. Foto: Tommy Johansen. Video: Anniken Tangerud.

Tirsdag den 18. februar 2020 hadde Kongsberg Internasjonale Skole sitt årlige skoleshow.

Se video lenger ned i saken.

Showet hvor alle elevene på skolen opptrer foran familie, venner, gamle elever og nysgjerrige tilskuere har blitt en tradisjon i byen vår.

Dette var den 16. gangen showet ble arrangert, og det aller siste til rektor Hege Myhre, som har vært med skolen i 15 år.

Les også: Genuint opptatt av å være en ressurs for andre.

Foto: Tommy Johansen
Noen av elevene på scenen. Foto: Tommy Johansen
Foto: Tommy Johansen

Elevproduksjon

Hege Myhre har vært rektor for KIS i 15 år. Til høsten blir det nye utfordringer. Myhre benyttet anledningen til å takke alle for reisen. Foto: Tommy Johansen

Hege Myhre og Kjersti Vanessa Weeden er to av lærerne som har jobbet hardt i kulissene de siste ukene for å få showet klart til publikum. Men 98% av jobben er det elevene selv som står for.

For Hege er skoleshowet essensen av kreativitet, elevledelse og «litt sånn galskap».

– Enorm mestring! Og ikke minst at elevene utvikler seg, forklarer hun stolt til ung-redaksjonen.

For Weeden er samarbeidet, og det faktum at elevene lærer noe om hvorfor det er viktig å ha forskjellige oppgaver, hvorfor det er viktig at elevene er gode på forskjellige ting, at alle deler bidrar inn til en stor helhet, noe av det beste.

Dette er også noe som skjer i skoleåret som elevene gleder seg masse til.

Hege mener også at dette er en kjempeviktig hendelse for elevene. De minste synes det er helt topp å jobbe med de eldste, og de eldste ser hvordan de har blitt bedre og bedre etter hvert år.

– Dette er den tingen vi gjør som en skole hvor de ser at de blir bedre og bedre.

Ordfører Kari Anne Sand takket for et fantastisk show og gav KIS flere bøker i gave fra kommunen. Foto: Tommy Johansen

Mestring gjennom handling

Kjersti forteller at hun hadde snakket med en elev i 9. klasse før på dagen som hun har fulgt og sett at har hatt en helt enorm utvikling fra at personen startet i 7. klasse.

Selvrefleksjonen også er på plass, og at eleven selv får til å reflektere på det at de selv har vokst som person, fra å fnise og le, ikke tørre å flytte på seg på grunn av selvbevissthet til å tørre å ta skrittet ut, gi av seg selv og lede andre.

– Det er fremdeles fnising og latter, men det er mer planlagt fnising og latter, og de byr på seg selv, fortsetter Hege Myhre.

Hege mener det at elevene lærer å stå foran et så stort publikum er kjempeviktig – for det er viktig senere i livet også.

Satser mye på kreativitet

For skolen er dette en viktig happening, hvor skolen og alle elevene knytter seg sterkere sammen. Samtidig er det en fin måte å vise at det er en litt annerledes skole i Kongsbergmiljøet.

Skolen satser ganske mye på kreativitet i ulike kunstformer, men også i andre fag.

– Det har på en måte blitt litt sånn «branding», at KIS kjører skoleshowet som er liksom litt annerledes enn det vanlige, forteller Hege.

Kjersti hadde også observert at i løpet av året har det vært veldig mange kampanjer for å beholde musikk og kunst i skolen. Hun peker til det at det stadig blir vist i undersøkelser at hvor viktig det er, og at det kanskje et av de viktigere fagene.

– Jeg kjenner at jeg er så stolt, for det gjør vi! Vi lar elevene få lov å prøve seg! smiler hun.

GØY!

Vilja Sveen Bøe, Kinza Nora Urne og Skylar Avezaat er tre av elevene som opptrådte på scenen denne kvelden.

De synes det er veldig gøy å ha denne forestillingen. Det morsomste med den er at de har muligheten til å være kreative, å kunne koreografere sine egne danser, og hjelpe til.

– Det er liksom annerledes fra normal skolejobb, men vi gjør det liksom i skoletiden, så det er mer gøy, forklarer Kinza Nora Urne.

Det er Vilja Sveen Bøe er enig i, og hun sier samtidig at hun syntes det er gøy at elevene kan jobbe sammen, og at det ikke bare er skolearbeid.

Urne spesifiserer også at skoleshowet er viktig for å kunne trekke flere folk inn KIS-samfunnet, og at det er en mulighet å vise frem hva elevene kan.

Jentene tenker også fremover, og hvordan det kommer til å bli neste år uten Hege Myhre som rektor. De tror nok det blir mye jobb, men at det kommer til å gå bra. De håper alle tre at det fortsetter etter Myhre drar.

Se en STOR bildespesial fra showet på Facebooksiden vår.

Foto: Tommy Johansen

Mer selvsikker

Thuraya Ibadbekova er en av avgangselevene på KIS, og dette var hennes siste skoleshow.

Hun synes forestillingen gikk veldig bra, selv om det var litt trist. Hun var også veldig stolt over klassen.

– På begynnelsen så var jeg litt redd for sceneskrekk og sånt, men man får jo lys i trynet så man ser ingenting, smiler hun.

Thuraya mener at showet har gjort henne mer selvsikker. Når hun var yngre var hun ikke så klar for å stå på scenen, men etter ni år med skoleshow så har hun utviklet seg fra å være veldig sjenert til å være mer åpen.

For Thuraya var det veldig gøy å se på alle de andre klassene, og spesielt de yngre klassene var veldig interessante. For det var klassekamerater hennes som hadde lagd og koreografert dansene deres.

– Det var spennende å se hva vennene mine hadde lagd, smiler hun.

Alt i alt var skoleshowet en suksess for alle som var med og alle som så på.

Det var masse fargerike kostymer, kule lys og kule danser. Det var en mulighet for foreldrene å se deres barn opptre, og for alle elevene til å jobbe sammen for å lage et spektakulært skoleshow for deres foreldre.

Vi gleder oss til neste år!

Se video: 

3600.no

Se alle innlegg