– Kongsberg trengte en tattoo-sjappe!

[huge_it_slider id=»32″] [addtoany]

Edvinas Levendauskas åpnet Edvis Tattoo i mai 2015. Han har allerede lange ventelister.

– Kongsberg trengte en tattoo-sjappe!

Tekst og foto: Tomas Kibsgaard Larsen

– Jeg registrerte at andre byer, som ikke er veldig mye større enn Kongsberg, hadde opp til fire fem tatoveringsstudioer. Derfor bestemte jeg meg for at Kongsberg trengte en tattoo-sjappe!

Edvinas Levendauskas (28) fra Litauen har etter tre år på Geilo etablert seg i Skolegata, og opplever stor pågang.

– Jeg prøver å sette mitt eget preg på alle tatoveringene jeg lager, og selv om mange kunder kommer innom med bilder de enten har tegnet selv eller har funnet på nettet, så spør jeg alltid om jeg kan sette mitt eget preg på det. De aller fleste synes det er kult, sier Edvinas.

– Grunnen til at jeg vil å sette mitt eget preg på arbeidet, er at jeg ønsker å være stolt av det jeg gjør. Hvis noen ser noe jeg har laget så vil jeg at de skal si «wow». Ikke bare se et bilde som kommer rett fra Google.

[the_ad_group id=»120″] [the_ad_group id=»119″]

Kristin Skogen (23) har tatt turen helt fra Gjøvik for å få blekk i huden fra Edvinas.

– Jeg så på Facebook at mange av mine venner hadde delt en statusoppdatering fra Edvis Tattoo hvor man kunne vinne en gratis tattoo. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle vinne, men jeg var visst heldig, smiler Kristin.
– Jeg har tre tatoveringer fra før. I dag har jeg også fått med meg mamma som har blitt så nysgjerrig at hun vil ta en liten prikk bare for å kjenne følelsen av nåla, ler hun.

– Det var nesten 1.300 personer som delte statusen min, så det er nok mange som har lyst på Tattoo, forteller Edvinas, som jobbet hardt for å komme i gang.

Etter mange fornøyde kunder og null klager, begynner studioet mitt å opparbeide seg større tillit i lokalmiljøet, så nå er det så mange som vil ha time hos meg at jeg har ventelister på én til to måneder for de litt større prosjektene.

Jeg lærte å tatovere i Litauen av Domantas Parvainis, en av de beste på realisme i Europa. Min personlige spesialitet er også realisme, og jeg synes det er det morsomste å tatovere.

Hvordan var det å etablere seg i byen?

– Jeg synes det var vanskelig å starte mitt eget studio i Kongsberg. Det har vært mye byråkrati og papirarbeid. Norge er jo et av de strengeste landene å starte et tatoveringsstudio i, siden det er så stort krav til at alt skal være sterilt og skikkelig. Det var veldig deilig å få papirene i orden slik at jeg kunne åpne, men da møtte jeg en annen barriere – hvor jeg følte at Kongsberg-folk ikke stolte helt på meg, siden jeg er fra Litauen, sier 28-åringen.

[the_ad_group id=»120″]

Hva tror du har bidratt til Tattoo-revolusjonen vi har sett de siste årene?

– Kvaliteten på tatoveringer har blitt mye høyere i de siste åra, så det er flere som ønsker å tatovere seg. Det at så mange har blitt flinkere kommer av at tatovører har startet å dele teknikker og tips med hverandre, istedet for å holde informasjonen for seg selv. Jeg ser på andre tatovører som kollegaer mer enn konkurrenter, og de aller fleste er veldig hyggelige og lette å snakke med. Jeg har lært veldig mye på tatoveringsmesser både i Norge og utenlands.

Hvem tatoverer seg mest her i Kongsberg?

Det er flest jenter som kommer innom. De tar som regel ikke så store tatoveringer, men heller ord og små symboler. Det er også stadig flere eldre som kommer inn for å få blekk i huden. Jeg hadde en mann på 71 år her for ikke lenge siden som ville ha en rose på armen for å minnes kona si, og det synes jeg er veldig kult!

 

[the_ad_group id=»120″] [the_ad_group id=»119″]

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg