Dugnadsånd i snøkaoset

Foto: Hyunjung Kim

Det er ingen tvil om at vi alle har fått med oss kaoset den siste uken med all den nye snøen. Snøfylte veier, togforsinkelser, strømbrudd, biler på kryss og tvers og endeløse mengder man må skuffe vekk. Men det trenger ikke bare være negativt.

I tider som dette kan vi også bli bragt nærmere hverandre, selv om vi nesten sitter isolert i hver vår stue.

Det er klart livet blir litt mer tungvint og det meste tar adskillig lengre tid, men det er i slike tider det er viktig å strekke ut en hjelpende hånd.

Kanskje du kan hjelpe naboen med handlingen, låne bort snøfreseren eller rett å slett spørre et helt orienteringslag om å måke låvetaket… – det gjorde nemlig Cathrine Finstad Andersen.

…og det skulle ikke mangle på den norske dugnadsånden.

Saken fortsetter under bildet
Ivrige og blide snømåkere. Foto; Hyunjung Kim

Cathrine er driver av Stall-K, i Kongsberg. Stall-K startet i 1991. De har rundt 40 hester på stallen og driver rideskole, utdanning av hester og ryttere. Ukentlig er det kanskje rundt 150 elever i alle aldre og nivå som er innom og rir i rideskolen. I tillegg er det omtrent 15 ridere med egne konkurransehester.

«Vi er så takknemlige for at O-laget stiller opp, så flotte folk!»

– Jeg spurte O-Laget fordi de har hjulpet oss en gang tidligere, for mange år siden, med å måke det store taket. Den gangen var det vår veterinær og orienteringsløper Inge Saunes som samlet troppene, forteller Cathrine varmt til 3600.no.

– De var så positive og flinke at jeg tok sjansen på å spørre igjen nå som behovet meldte seg etter mengder med snø.

– Det er heldigvis mange år mellom hver gang det er behov for å måke taket på over 2500 m2 til sammen. Vi er så takknemlige for at O-laget stiller opp, så flotte folk!sier hun.

Saken fortsetter under bildene
Foto: Hyunjung Kim
Foto: Hyunjung Kim
Ekte arbeidskraft – og en skikkelig treningsøkt som bonus. Foto: Hyunjung Kim

Gøy å bli spurt

Tidligere leder for Kongsberg Orienteringslag, Svein Olav Torø, forteller at det er utrolig gøy å bli spurt.

– Det er viktig for idrettslag å få inn penger til å drive klubben igjennom dugnader som dette, også er det jo en god treningsøkt, smiler han.

For vi snakker om skikkelig kram og tung snø som man virkelig får brynet kreftene på, og dette er perfekt for sprek ungdom fra Kongsberg Orienteringslag.

Her var det bare å ta i et tak (bokstavelig talt). Foto: Hyunjung Kim

Kanskje dette var oppladingen de trengte?

Allerede førstkommende lørdag stiller nemlig flere av deltakerne på Skiorientering, hovedløpet for 14 til 16 åringer. Dette er NM i langdistanse for junior / senior, samt nordisk junior landskamp på Lyngna i Hadeland kommune, for de som ønsker å ta turen for å heie frem Orienteringslaget fra Kongsberg.

3600.no

Se alle innlegg