Dette produktet vasker bilen din på en kopp vann og sparer deg og miljøet for 200 liter såpevann per bilvask.

– Jeg har hatt eneretten på dette produktet nesten ett års tid, men det er først nå vi har muligheten til å sette trykk på det. Den dagen da alle fikk SMS og e-post om vannrestriksjonene i Kongsberg, da skjønte jeg at tiden var inne for å sette igang, forteller Morten Revill, daglig leder for Eco Green Auto-Clean (EGAC) i Norge og Norden.

Han snakker om produktet som er verdens ledende vannfrie bilvaskprodukt, og kan spare over 200 liter vann (og såpevann) hver gang man vasker bilen. I tillegg er det miljøsertifisert, økologisk, og gir en beskyttende finish.

«Hvis du er på jakt etter en leverandør som både gir enestående service og et øko-vennlig produkt, trenger du ikke lete lenger enn til Eco Green Auto-Clean» – Google Inc. USA. 

 

 

 

 

 

 

 

Saken fortsetter under bildet
Bare spray på og tørk av. Foto: Anniken Tangerud

Sikret seg rettighetene

Gründeren hadde et selskap som het Aera i Kongsberg Innovasjon og skulle utvikle en bilvaskerobot, og det var i forbindelse med denne at han kom i kontakt med EGAC i USA.

– Planen var at bilvaskeroboten skulle være miljøvennlig og ikke bruke kjemikalier og siden dette produktet er plantebasert og dermed svært miljøvennlig, var dette en god match, forklarer Morten.

Slik ser flasken ut. Foto: Anniken Tangerud

– Steve Wozniak, co-founder av Apple, bruker faktisk dette produktet og ifølge sjefen for EGAC i USA sa Wozniak, da han kom innom og skulle kjøpe det en dag,: «This is a great product, but there should be a robot that could wash the car with it for me», derfor ble EGAC interessert i oss.

Roboten ble lagt på is, men Morten sikret seg likevel rettighetene til å selge produktet.

– I Norge har vi lenge vært bortskjemte med å kunne bruke så mye vann vi vil, men dette er nok i ferd med å endre seg og du ser allerede konsekvensene i Sverige. Der får du faktisk 10.000,- i bot om noen tar deg i å vaske bilen i oppkjørselen.

Produktet har lenge vært stort i California hvor de har partnerskap med blant annet Tesla, men Revill ønsker nå å introduserer det for Kongsberg – i første omgang. 

Slik fungerer det

Fordelene med EGAC er mange.

–  Alle kan bruke det, hvor som helst og når som helst. Du sparer penger og miljøet. Bare i Norge bruker vi cirka 1 milliard liter såpevann hver måned og dette kan vi redusere ved å bruke dette produktet. Konsekvensene for miljøet sier seg selv, men her har alle en mulighet til å gjøre en forskjell. Vi skal også samarbeide med organisasjoner som arbeider i tråd med F.N.`s klimamål for vannbesparelser.

– I tillegg egner produktet seg for alle typer biler. Ikke minst klassikerne, som ikke bør spyles. Og det er rimelig. Det koster en femtilapp per bilvask.

Men hvordan funker det egentlig?

– Ved å spraye på Eco Green Auto-Clean omslutter produktet skittpartiklene og løfter dem fra lakken. Så istedet for å skrubbe hardt, kan du bare tørke skitten bort med en fuktig mikrofiberklut. I tillegg inneholder produktet polymerer og det etterlater et beskyttende vokslag på bilen. Du trenger altså ikke høytrykkspyleren, bare én kopp vann og resultatet er en skinnende ren bil, avslutter Revill.

Nysgjerrig? Besøk Facebooksidene her. 

Se hvordan det virker her:

 

 

3600.no

Se alle innlegg