For tredje gang har Krim Radioteater Verksted blitt satt opp på Kongsberg Bibliotek på Krona og det blir bare flere og flere påmeldte for hver gang.

Tekst og video: Andreas Liane Bjørnerud og Emilie Tallakstad 

Verkstedet for barn og unge mellom 11 til 14 år som fant sted den 5. og 6. oktober, 2017, ble ledet av Hanne Becker som er skuespiller og bibliotekar Gavin Baker og de to dyktige instruktørene lærte de unge å lage et eget hørespill.

Et hørespill, eller radioteater om du vil, er et teater uten noe visuelt å se på, kun lyd, og i den to dager lange workshopen på biblioteket lærte deltakerne å skrive et manus, være skuespiller, lage lydeffekter og til slutt spille det hele inn i et studio.

Flere av de som var med hadde vært med minst én gang før, noe som tyder på at radioteater er noe de syntes er gøy. Dette kunne også merkes på den engasjerte stemningen som fylte rommet, hvor alle kom med mange gode ideer og bidrag.

Kreativiteten i rommet nærmest boblet.

Da de fikk spørsmål om hva de likte best med radioteateret var produksjon av lydeffekter en gjenganger. De skriver manus og roller selv, lydeffektene er opptak av omgivelser eller lyder de lager selv.

Du føler deg som en filmstjerne, sa Thomas.

Radioteateret har premiere torsdag 26 oktober klokka 18:00 under Kongsberg Krimfestival. 

 

 

3600.no

Se alle innlegg