– Du blir inspirert. Virkelig!

Baard Johan Troye, storkoste seg på konferansen. Foto: Anniken Tangerud

For tredje år på rad ble NDC TechTown en stor suksess her i Kongsberg.

Du har kanskje lagt merke til et stort telt i «grandgata» denne uka? Grunnen er såre enkel. NDC som arrangerer konferansen TechTown har blitt så populære at de har vokst seg ut av Magazinet.

– Vi har en fin økning fra fjorårets deltakere og fikk simpelthen ikke plass til alle under all minglinga i pausene, forteller Kjersti Sandberg fra NDC da vi tar turen innom torsdag ettermiddag.

– Det har vært helt fantastisk. Folk sier det er den beste noensinne, legger hun til og smiler varmt mens hun viser oss rundt.

Hvor enn vi ser er det fullt av blide folk, god mat og drikke, og plenty av interessante samtaler.

Rundt 350 mennesker tok turen til TechTown i år og i løpet av to dager med lærerike workshops og to dager med spennende foredrag fra noen av verdens beste innen sitt fag, kan man saktens si at det er årets happening for mange.

Les også: Inviterer til unik konferanse i verdensklassen.  

Saken fortsetter under bildet
Torunn Flo er imponert over både kvaliteten og bredden på innholdet. Her var hun på vei inn til nok et spennende foredrag. Foto: Anniken Tangerud

– Jeg har lært mest om alt jeg ikke kan fra før og absolutt blitt skremt på en god måte. Og det er viktig, innrømmer Torunn Flo og ler med et glimt i øye.

Sivilingeniør Torunn Flo, ekspert på C++ og digital signalprosessering, har fulgt NDCs konferanser i flere år og er like imponert over hva de får til hver eneste gang.

– Det er helt fantastisk å være her. NDC er utrolig flinke til å organisere både foredrag og det rundt. Hit kommer både nasjonale og internasjonale, solide og engasjerte, foredragsholdere i miljøet, og det er både lærerikt og motiverende, forklarer hun.

Hun trekker også frem mangfoldet.

– Jeg liker så godt koblingen de har mellom proffe kursholdere og folk med tung industribakgrunn. Her møtes både «lærere» og «doere» [fritt oversatt «de som gjør jobben», red.anm].

Les også: Klare for kunnskapsfest i Kongsberg. 

De beste av de beste

Saken fortsetter under bildet
Australske Troy Hunt besøkte Kongsberg for første gang. Vi fikk tatt en hyggelig prat rett før han skulle avslutte årets konferanse med et foredrag om Internet of Things og cybersercurity. Foto: Anniken Tangerud

Australske Troy Hunt, Microsoft Regional Director og MVP, forfatter og verdensberømt websikkerhets spesialist, var en av konferansens mange, anerkjente, foredragsholdere.

Han hadde tatt sin aller første tur til Kongsberg denne dagen – kun for å avslutte årets konferanse med et foredrag om sårbarheten i internet of things.

– Jeg gleder meg til å har det moro på scenen, underholde og kanskje til og med sjokkere litt, forteller han og avslører noe av innholdet:

– Blant annet kommer jeg til å snakke om hvordan fremmede kan hacke seg inn i en et barns kosebamse eller smartklokke og lytte til eller snakke med barnet, ta over og kontrollere en Nissan Leaf, og alt som er «ødelagt» i internett, forklarer han.

Troy holder konferanser over hele verden, men det er alltid noen han aldri går glipp av.

– NDC er en seriøs aktør som holder de konferansene som langt på vei er de beste! smiler han varmt.

– Hva er det som gjør de så bra? spør vi nysgjerrig. 

– De er utrolig godt organiserte, og ved siden av den høye kvaliteten på innholdet, er de flinke til å ta vare på både foredragsholderne og gjestene, understreker han og forteller at ser på de ansatte i NDC som gode venner.

Han trekker også frem minglingen i pausene som viktige.

– Jeg sitter mye foran pcn og jobber alene, så jeg setter stor pris på de mulighetene jeg får her for å endelig sosialisere meg litt og samhandle med mennesker, poengterer han.

– Jeg kaller det «lobby-foredragene», legger han til og ler.

Nettverksbyggingen

Saken fortsetter under bildet
Baard Troye er stolt av hva NDC TechTown har fått til på Kongsberg. Foto: Anniken Tangerud

En annen som stortrives i lobbyen, var Baard Troye. Softwareavdelingslederen på KDA stod ved siden av en ATV som Kongsberg Gruppen stilte ut under konferansen og smilte begeistret fra øre til øre.

– Noe av det aller beste med denne konferansen er at de har så mange interessante foredrag på forskjellige nivåer. Her har du mye for hardcore softwareutviklere, men også noe for designeren og ledelsen! skryter han.

– Også skjer det på Kongsberg! Dette er vår Silicon Valley, legger han til stolt.

Kongsberg Gruppen stiller med hele 100 deltakere på årets TechTown. Fra KDA regner han med at de er rundt 60-70. KOG sitter også i agendakomiteen til konferansen og er med på å føre noe av innholdet på konferansen.

– Nettverksbyggingen må jeg også trekke frem. Og ikke minst ideene man får fra de mange gode foredragsholderne og møtene under minglingen, forklarer han.

Baard innrømmer han er ganske full av inntrykk etter så mange intense dager med nye inntrykk.

– Men noen gullkorn og tankevekkere tar jeg med meg. Du blir inspirert. Virkelig!

Relevant

Jason Turner under hans foredrag.

Jason Turner har over 20 års erfaring med C++ og holder jevnlig foredrag og kurs over hele verden.

Under årets TechTown holdt han både en to dagers workshop og et foredrag om C++.

Dette var hans første samarbeid NDC og den 41 år gamle er imponert over opplevelsen.

– Det er veldig godt organisert og bra folk her. Kanskje noe av det beste er hvor tett og nært de har alt. Her har du alt innenfor svært kort rekkevidde, om det så er foredrag, mat eller det sosiale på kvelden.

– Samtidig har mange relevante og interessante foredrag. Jeg setter stor pris på mangfoldet i innholdet her, og det var også en av grunnene til at jeg valgte å komme hit. Her får jeg treffe masse spennende mennesker jeg ikke har sett før, smiler han.

 

Det var i 2017 NDC holdt sin aller første TechTown i Kongsberg. Siden da har de satset alt og virkelig skapt en konferanse i verdensklasse i bergstaden vår.

Til neste år blir de nok enda større. Da arrangeres konferansen fra 31. august til 3. september.  Velkommen tilbake!

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg