Reidun Ottersen er en av fem nominerte fra Kongsberg til å vinne. Les om hennes drøm her.

I desember 2017 ble det kjent at Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping er igang med å jakte på kandidater til Drømmestipendet 2018. 

100 nye kulturutøvere skal i perioden mai-juni 2018 få til sammen 1,5 millioner kroner og siden det er 15. gang, jubileres det med å øke stipendbeløpet fra 10.000 kroner til 15.000 kroner!

I disse dager er de fem nominerte fra Kongsberg klare og først ut i vår presentasjon av de fem er Reidun Ottersen.

Reidun går til vanlig på musikklinja til vg3 her på Kongsberg og den allsidige eleven kan trygt sies å være omgitt av musikk.

– Jeg spiller og synger i guttemusikken, Kongsberg storband, kulturskoleband og tar spilletimer på instrument på kulturskolen. I tillegg synger jeg også i andre ulike band ved andre tilstelninger, forteller Reidun til 3600.no.

Ottersen har drevet med sang som hovedinstrument i snart tre år, men det er snart 13 år siden hun begynte med musikk.

Foto: Privat

– Anne-Carolyn Schlüter var den som virkelig hjalp meg med å få øynene opp for sang. Hun var og er fortsatt en stor inspirator som gjør meg god og gir meg trua på meg selv som musiker!

– Jeg har også vært noe ganger på operaoppsetninger, og tanken på å stå på scenen der og romme hele salen drar jeg virkelig videre, forklarer hun varmt.

Et viktig dytt mot målet

– Jeg ble veldig glad da jeg ble nominert, for det er utrolig mange flinke kandidater å plukke av her i byen. Det er veldig gøy å bli nominert, og det hadde vært fantastisk å vinne. Det hadde uten tvil gitt meg enda en viktig dytt mot målet, avslutter hun.

Det hadde vært fantastisk å vinne. Det hadde uten tvil gitt meg enda en viktig dytt mot målet!

Les Reidun sin søknad nederst i saken. 

 

Les hele søknaden her:

Mitt navn er Reidun Ottersen.  Jeg er 18 år og går for tiden siste året på musikklinja på Kongsberg videregående skole, med vokal som hovedinstrument.

Min interesse for musikk har hele tiden vært tilstede, og da jeg var 8 år begynte jeg i Kongsberg guttemusikkorps på euphonium. Jeg spiller fortsatt euphonium i korpset, men har også vært aktiv i messingkvintett, og spiller basstrombone fast i Kongsberg storband.

De siste årene er det sangen som har grepet meg, og jeg har deltatt på mange spennende prosjekter, konserter og oppdrag på mange ulike arenaer.

Jeg har ved flere anledninger opptrådt med storbandet både på jazzklubber og konserter på Kongsberg jazzfestival som sangsolist. Jeg har også vært så heldig å få synge med hele skolekorpset i ryggen under oppsetninger i Kongsberg musikkteater. Jeg synger også fast i jazzkvartetten Smoglokk, og bandet Minuano, som ved flere anledninger har holdt egne konserter under jazzfestivalen, eller på Musikkhuset Energimølla, med positive tilbakemeldinger og fornøyde tilskuere. I sommer sang jeg med Minuano live på NRKs «Sommertoget».

I regi av musikklinja ved KOVS får jeg muligheten til å opptre med klassisk sang også, som er mitt hovedinstrument, der Anne-Carolyn Schlüter er sanglæreren min.

Særlig under Glogerfestspillene får jeg vise meg fram, der jeg i år sang sopransolo på Mozarts Requiem sammen med skolekoret og Drammen symfoniorkester.

I tillegg har jeg sunget med Johan-Christer Novsjø på salmekveld og solo under julegudstjeneste i Kongsberg kirke.

Drømmen

Min store drøm er å en gang synge solosopran i Den norske opera.

Nåløyet er trangt, men god veiledning fra profilerte sangpedagoger vil kunne hjelpe meg et godt stykke på veien. Det er en lang vei dit, men jeg har store ambisjoner og er innstilt på å jobbe hardt for å kunne nå målet mitt.

Ved siden av å formidle musikkopplevelser til andre fra scenen, vil jeg en dag ta pedagogisk utdanning også, så jeg på den måten kan føre videre min lidenskap for musikken og sangen.

Jeg har bestemt meg for å studere musikk videre på høgskole eller universitet, og i første omgang ta bachelor som utøvende musiker med vokal som hovedinstrument.

Drømmestipendet vil være en utrolig hjelp på vei for å finansiere ekstra sangtimer og musikkstudiene videre. Det er dyrt med både betaling av instruktører, transport og studier. Jeg må attpåtil flytte ut av hjembyen for å kunne gå de musikkstudiene jeg ønsker, og en økonomisk dytt ville hjulpet utrolig mye!

Jeg har i tillegg et stort ønske om å kunne utvide repertoaret mitt og bli en enda bedre sanger både dramatisk og teknisk sett, så ressurser til å kjøpe noter ville vært fantastisk!

Musikk vil alltid i stor grad være en del av min hverdag, og om min drøm oppfylles vil det gi enda en ny giv til å ta fatt på nye prosjekter, og skape opplevelser for både meg selv og andre.

Fem unge talenter fra Kongsberg har tidligere mottatt stipendet: Andreas Hesselberg Hatzikiriakidis i 2014, Inger Maren Fjeldheim i 2013, Martine Bæver Larsen i 2012, Andrea Kristine Lysgaard i 2011, Einar Løvli Hidle i 2007 og Sigurd Drogset Hemmingsen i 2017.

Her kan du lese søknaden til Sigurd som ble tildelt 10.000 kroner sommeren 2017: Supertalent fikk drømmestipend. 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg