Øystein Skjelstad Østensen er en av fem nominerte fra Kongsberg til å vinne årets drømmestipend. Les om hans drøm her.

I desember 2017 ble det kjent at Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping er igang med å jakte på kandidater til Drømmestipendet 2018. 

100 nye kulturutøvere skal i perioden mai-juni 2018 få til sammen 1,5 millioner kroner og siden det er 15. gang, jubileres det med å øke stipendbeløpet fra 10.000 kroner til 15.000 kroner!

I disse dager er de fem nominerte fra Kongsberg klare og denne gangen har vi kommet til Øystein Skjelstad Østensen.

Øystein går tredje året på musikklinja til Kongsberg Videregående Skole og har drevet med musikk siden 3. klasse på barneskolen.

– Da begynte jeg å spille trommer, men de siste fem årene har jeg spilt kontrabass, forteller Østensen.

Da vi spør den dyktige musikeren hva som inspirerer han, er det å holde konserter han trekker frem.

– Opplevelser hvor jeg får spille musikk foran folk hvor jeg er veldig stolt av det vi fremfører motiverer meg, smiler han.

Å bli nominert til årets Drømmestipend, var stort.

– Når jeg ble nominert følte jeg litt press, men uansett om jeg vinner eller ikke skal jeg realisere drømmen på en eller annen måte, avslutter han.

Hør Øystein spille her:

Les hele søknaden her:

Jeg heter Øystein Skjelstad Østensen og er 18 år og spiller både elektrisk bass og kontrabass. Jeg går tredje året på musikklinja på Kongsberg og trives veldig godt der.

Gjennom både musikklinja, kulturskolen og resten det fantastiske musikkmiljøet i Kongsberg har jeg fått utrolig mange muligheter til å utfolde meg innenfor musikk.

Jeg har spilt i storband, korps, orkester og mange forskjellige band og fått muligheten til å spille i mange forskjellige situasjoner. Alt fra utallige kirkekonserter i forskjellige sammenhenger, til spilling på moteshow, forestillinger i Kongsberg musikkteater og innspillinger i studio.

Ikke bare har jeg hatt muligheten til å spille masse, men jeg har også fått muligheten til å fremføre mine egne komposisjoner og arrangementer.

Jeg brenner veldig for å være kreativ, skape ny musikk og vise folk nye uttrykk, samtidig som jeg også verdsetter å spille gamle slagere som skaper stemning for publikum.

«Jeg brenner veldig for å være kreativ, skape ny musikk og vise folk nye uttrykk, samtidig som jeg også verdsetter å spille gamle slagere som skaper stemning for publikum.»

Drømmen

Å studere musikk videre er noe jeg har veldig lyst til, men før jeg går videre på musikkstudier har jeg en drøm jeg gjerne vil oppfylle. Min mor bodde i Tanzania når hun var tenåring og hun har fortalt mye om kulturen og folket der. Jeg har alltid syntes at dette var utrolig interessant og fascinerende. Etter at jeg var så heldig å få besøke landet i 2015 har jeg alltid hatt lyst til å reise tilbake. Drømmen er å bo der en periode etter videregående hvor jeg kan hjelpe til i lokalsamfunnet gjennom frivillig arbeid på skole og barnehjem, samt involvere meg i musikkmiljøet. Her kan jeg lære barna om noe av det jeg kan om musikk og forhåpentligvis lærer jeg en del tilbake. Jeg vil lære bort om improvisasjon med musikkinteressert ungdom og drive med musikklek med barna.

Jeg ser på dette som en måte å «gi tilbake» siden jeg har vært utrolig heldig som har fått vokste opp i Norge, samt å utvikle meg selv; både som musiker og person. Hadde jeg vunnet drømmestipendet hadde det hjulpet meg med å finansiere både reisen og oppholdet.

 

Fem unge talenter fra Kongsberg har tidligere mottatt stipendet: Andreas Hesselberg Hatzikiriakidis i 2014, Inger Maren Fjeldheim i 2013, Martine Bæver Larsen i 2012, Andrea Kristine Lysgaard i 2011, Einar Løvli Hidle i 2007 og Sigurd Drogset Hemmingsen i 2017.

Her kan du lese søknaden til Sigurd som ble tildelt 10.000 kroner sommeren 2017: Supertalent fikk drømmestipend. 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg