Min drøm er å bli skytterdronning

Foto: Privat
Tekst: Siri, Sandra og Nina, 10. Trinn ved Vestsiden Ungdomsskole.

Trening og stevner

Når skyttersesongen er i gang trener hun to til tre ganger i uka pluss stevner i helgene. Hun eier omlag to gevær som hun bytter på og de er av merket Sauer. Hun deltar på rundt 50-60 stevner i helgene, og noen ganger er hun med flere stevner i helgene.

Foto: Privat

Alt startet med at faren hennes tok med hun og broren hennes på prøve-skytetrening for å rekruttere sporten, men det var Nora som ble hekta. Faren hennes som selv skyter reiser rundt i landet på skytterstevner med Nora og bruker av tiden sin på dette.

– Jeg hadde ikke klart å skyte så aktivt som jeg gjør uten hjelpa jeg får av pappa, forteller Nora.

Skytterdronning?

Foto: Privat

Skyting er en mannspreget sport, men de siste årene har flere og flere kvinner blitt med i sporten de og. I år fikk vi en skytterdronning, altså en kvinnelig norgesmester. Hun kommer også fra Jondalen og har en bror som er tidligere har vært skytterkonge. Han er Noras forbilde og heter Kim André Lund. Han ble skytterkonge i 2013. Jondalen har lenge vært et populært sted blant skyttere.

Nora har flere hobbyer, i tillegg til skytinga driver hun på med basket og folkedans. Men, det er skyting hun satser fullt ut på.

– For å bli skytterdronning må man først være i seniorklassen, altså over 18 år. Så jeg satser på bli skytterdronning innen år 2025, avslutter en ung frøken Midtgard.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3600.no

Se alle innlegg