– Disse her aner jeg ikke hva inneholder

Krona Kino har sittet på en «sølvskatt» og vi har fått lov til å «grave» den opp.

I et møte med selveste kinosjefen Even Thunes Jensen kan så mangt skje.

Denne gangen endte vi opp med å få i fanget en bunke gamle 16 mm.- og 35 mm. filmer kinoen har vært i besittelse av siden midten av 1900-tallet.

Da vi møter ham for å hente filmene blir vi begge like ivrige på å se om vi i det hele tatt kan spore noe informasjon om hva de faktisk inneholder.

Noen av filmrullene og boksene de kommer i, bærer helt klart preg av tidens tann, med slitte kanter og fulle lånekort.

«Numedalslågen» kan vi skimte det stå skrevet på en av rullene. «Kongsberg Skisportens By» på en annen.

Da kan vi vel klare å danne oss et bilde av hva de kanskje vil vise og hvor spennende vi syntes det nok er for byens historie og kultur å få de digitalisert og delt i dagens lys.

gamlefilmer
Vi er så heldige at vi har fått låne noen gamle filmer fra kinoen. Ikke vet vi hva de inneholder, men bare boksene i seg selv er en studie verd. Foto: Bjørn Isaksen, 3600.no

…  men 3 grå ruller skiller seg noe ut.

Disse aner jeg ikke hva inneholder, sier Even Thunes Jensen ivrig til 3600.no mens han nysgjerrig åpner lokket forsiktig i et forsøk på å se om de kanskje har en beskrivelse eller mer informasjon i seg.

Men nei. Her har vi rett og slett et mysterium foran oss!

Boksene filmrullene kommer i har ingen mer informasjon enn lengden rull de inneholder og noen romertall som angir rekkefølgen de nok bør ses i.

Noe mer enn det, klarer vi ikke å tyde.

Vi tar oppdraget!

Når man er så heldig å få huke tak i slike skatter fra byens arkiver, må det jo gjøres noe med!

Så 3600.no vil nå ta oppdraget og vi vil etter hvert ta dere med på reisen det vil bli å digitalisere disse skjulte perlene fra sølvstadens tid. (Det kan jo hende at det er «kråkesølv» om det faktisk ikke er noe spennende, men det tror vi neppe noe på 😉

Følg med. Fortsettelse følger!

Ps. Om du sitter på noen private filmer fra byen vår og har lyst til å være med på å samle og dele dette for bergstadens historie og folk, ikke nøl med å ta kontakt.

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg