Disse gründer-selskapene slapp gjennom nåløyet

Nå skal de få strategiske innspill fra Kongsbergs fremste næringslivs-topper.

Tekst: Ingvild Sedahl, Kongsberg Innovasjon

Før sommeren lanserte Kongsberg Innovasjon – KongsbergHOW – et helt nytt gründer-program der oppstartsselskaper møter industriens næringslivs-topper for å dele erfaringer og diskutere vanskelige strategiske beslutninger.

Nå har 8 spennende gründer-selskaper fått beskjed om at de slapp gjennom nåløyet og får delta i programmet.

– Fra vi lanserte programmet til vi skulle velge ut deltagerne har vi hatt veldig stor interesse. Vi har nå tatt imot åtte spennende selskaper, forteller Bjørn Trygve Hansen i Kongsberg Innovasjon.

Les mer om KongsbergHOW

Walter Qvam tidligere konsernsjef i Kongsberg Gruppen, Tore Halvorsen tidligere konserndirektør i TechnipFMCs subsea-divisjon, Jan Erik Korssjøen tidligere konsernsjef i Kongsberg Gruppen og John Johansen tidligere direktør for innovasjon og teknologi i Precision Subsea er blant industrilederne som vil dele sine erfaringer med oppstartsselskapene som deltar i KongsbergHOW.

Disse 8 selskapene får delta:

  • Wheel.Me utvikler autonome hjul for enklere transport av varer, vegger og objekter
  • PowUnit utvikler og produserer energiløsninger basert på brenselsceller, disse skal bidra til utslippsfrie byggeplasser
  • Vitir utvikler et system som blander flere ulike trådløse protokoller inn i et felles system slik at ulike enheter/devicer, uavhengig av opprinnelig protokoll, kan interaktere
  • Kongsberg Ferrotech utvikler autonome undervannsroboter for inspeksjon, reparasjon og vedlikehold av subsea-utstyr
  • Piql skaper løsninger som sikrer uerstattelig data for fremtiden
  • Oliasoft utvikler software-løsninger for oljeindustrien som integrerer beregningskjeder for planlegging og design av olje- og gassbrønner
  • Applied Autonomy bidrar til å utvikle nødvendige kontrollsystemer for implementering av fremtidens autonome transport
  • KiteMill utvikler høydevindkraft som utnytter potensialet i at vinden er sterkere og mer stabil 500 – 1500 meter over bakken

Fra autonomi og ren energi til lagring av data

Selskapene som får delta i denne runden av KongsbergHOW er alle teknologibaserte, men arbeider innen flere forskjellige områder og bransjer.

– Selskapene arbeider innen alt fra autonome hjul og autonom robotikk, til ren energi og lagring av uerstattelig data. Det blir spennende å se hvilke strategiske diskusjoner som blir sentrale for selskapene og ikke minst hvilke tips industrilederne vil gi dem, sier Hansen.

– Vi har fått med 8 svært spennende selskaper med stort potensiale, nå gleder vi oss veldig til oppstart den 5 september, avslutter Hansen.

KongsbergHOW er et program der oppstartsselskaper møter industriens næringslivs-topper for å dele erfaringer og diskutere vanskelige strategiske beslutninger. Programmet ledes av Kongsberg Innovasjon og går over 3 måneder. Buskerud Fylkeskommune bidrar med finansiell støtte.

3600.no

Se alle innlegg