Digg med konsert i spisefri

Sprer musikk ut til ungdommen. Fra venstre: Amalie Havikhagen, Helene Ekeberg, Linnea Kjennerud, Amalie Tandberg, Tyra Glørstad. Ved piano: Synne Sætre og Ellin Hogganvik. Foto: Marianne Halleland

Musikklinja fra Kongsberg videregående underholdt elevene på Skrim Ungdomsskole i spisepausen.

Tekst: Frida Kjeller og Matilde Sperrud, 10. trinn, Skrim Ungdomsskole. 

Denne uken besøkte elever fra musikklinja på Kongsberg Videregående Skole elevene ved Skrim Ungdomsskole for å fortelle litt om utdanningen og samtidig dele noe av den gleden de har av musikk.

Vi på 10. trinn skal snart velge linje på videregående, derfor var det fint å få litt innblikk i hvordan musikklinja er.

Først spilte de to sanger; City of Stars fra musikalen La la land, og sangen Dancing on My Own av Calum Scott. Så var det en liten pause der de fortalte litt om musikklinja, etterfulgt av to sanger; et instrumentalt stykke og en sang av bandet Panic at the disco.

Etter konserten gikk de rundt og delte ut brosjyrer. Vi i mediagruppa tok oss friheten til å stille dem noen spørsmål.

Ikke så verst med slik underholdning i storefri. Foto: Thea Næss, 10. trinn.

Hva syns dere er best med å opptre på andre skoler?
«Vi syntes at det å vise fram hva vi kan og har lært er det beste. Vi får også masse erfaring med å stå på scenen og gjøre det vi liker.»

Hvor ofte opptrer dere?
«Det har seg slik at vi faktisk ikke opptrer så mye på andre skoler. Men vi har opptil to skolekonserter i året på vår egen skole. Noe vi kaller en huskonsert. Vi samarbeider også med koret til en felleskonsert i året. I år skal musikklinja og koret ta for seg Mozart, og vi gleder oss veldig.»

Hva er best med musikklinja?
«Det beste med musikklinja er å kunne komme seg gjennom videregående på en mer «lystig måte». Vi får venner for livet og lærer masse om oss selv, andre og musikk generelt. Det kan være slitsomt fordi det er ekstra lange dager og av og til litt mye lyd. Men generelt sett så er musikklinja topp!»

Til slutt spurte vi om de hadde noe mer å tilføye, da den ene jenta kjapt svarte:
«Begynn på musikklinja!»

3600.no

Se alle innlegg