Yngvild Kristensen fra EnergiMølla satt i Spellemannjury til årets store musikkprisutdeling.

Det var duket for en heidundrende feiring av det norske musikkåret 2017 da Spellemannprisen gikk av stabelen fra Oslo Konserthus søndag kveld…

…og midt i smørøyet satt «vår egen» Yngvild Kristensen fra EnergiMølla. 

Jurymedlem

Musikkhusets bookingansvarlig og primus motor ble faktisk spurt om å sitte i juryen for kategorien «rock» til årets spellemannspris, noe hun selvfølgelig takket ja til.

– Jeg synes jo selvfølgelig det var veldig moro å få være med i juryen på sjølvaste spellemannsprisen, og det var også gjevt å bli invitert til rød løper, bobler, direktesendt TV og prisutdeling i Oslo! smiler den blide sørlendingen..

Så til Oslo bar det og som følge tok hun med seg Audun Haukvik… med et lurt blikk.

Spellemannselfie. Audun Haukvik og Yngvild Kristensen storkoste seg i salen. Foto: Privat

– Siden min invitasjon til å sitte i juryen har en sammenheng med jobben som bookingansvarlig på EnergiMølla følte jeg det var på sin plass å gi min ekstrabillett til ett av de andre medlemmene i bookinggruppa vår, forteller Yngvild og fortsetter.

– Helst skulle jeg tatt med alle sammen, men jeg måtte velge en og jeg valgte å ta med Audun Haukvik fordi jeg hadde en snikplan om å få ham til å synge for noen av bransjefolka sånn at han kan bli Norges neste superstjerne! Heia Kongsberg! røper Yngvild ivrig.

Takknemlig oppgave

På hvilken måte var dette kult?

– Det er jo kjempekult å i det hele tatt bli spurt om å sitte i Spellemannsjuryen! Både nominasjonen i seg selv og selvfølgelig prisen betyr mye for mange artister, og er en viktig anerkjennelse. Det er en oppgave jeg har stor respekt for, og det har gått med mange timer til å lytte gjennom innsendt materiale. For øvrig en takknemlig oppgave, det er mye bra norsk musikk der ute!

Hva representerer Spellemannsprisen for deg personlig?

Fra den røde løperen. Foto: Privat

– Jeg er ikke utøvende artist selv, men jeg vet en ting eller to om betydningen av anerkjennelse for hardt arbeid. Ingen direkte sammenlikning for øvrig, men jeg husker veldig godt hvordan det var når bransjen selv nominerte EnergiMølla som «årets helårsarrangør». Vi var jo helt euforiske av å i det hele tatt bli nominert! At vi vant ble jo det komplette hysteri.

– Så når jeg ser disse spente, nervøse og litt utålmodige artistene stå samlet i en slik setting så klarer jeg ikke å la være å dra noen paralleller. Flere av de nominerte artistene har jeg sett live opptil flere ganger og vi snakker om artister som legger hud, hår og sjel i potten. Jeg både unner – og deler – artistenes glede ved å bli nominert og vinne en slik pris helhjertet.

…og for musikken?

– Jeg anser jeg Spellemannsprisen som Norges gjeveste musikkpris. Dette er den 45. Spellemannprisen som ble delt ut, og den har blitt delt ut årlig siden 1973. Prisen deles ut til artister og opphavsmenn som har utmerket seg og bidratt stort på musikkfronten i løpet av året som har gått. Målet er å hedre, inspirere og motivere musikere og å styrke samholdet i musikkmiljøet, på tvers av sjangre.

Har du vært VIPpublikum tidligere?

– Bare motvillig, på fotballkamper. Så dette blir et par hakk hyggeligere, ler hun.

Nostalgisk glede

Noen favoritter blant de nominerte?

– Aj, for en smertefull oppgave! Jeg finner en nostalgisk glede over at min aller første booking på Mølla var Torgeir Waldemar som er nominert i kategorien rock. Utover det ser jeg kvalitet i alle sjangre, enten det er Tønes, Sløtface, Sigrid, Cezinando eller Hkeem.

Favorittøyeblikk fra Spellemann 2018?

– Jeg synes det var utrolig fint å se markeringen av den viktige #metoo kampanjen, der kvinner og menn bar en hvit rose som symbol på kampen mot trakassering i musikkbransjen.

Ble du starstrucked?

– Dagjobben min er jo å jakte frem disse talentene og putte dem på Mølla; så svaret er nei, ler Yngvild.

Hva følte du da du og Audun gikk opp den røde løperen?

Hadde veldig lyst å gi Audun en high-five mens vi gikk opp, men jeg tok meg sammen og smilte pent.. Det er et stort maskineri; veldig moro å være en del av!

All-time favorittminne?

– Jeg ELSKER det hysterisk festlige øyeblikket da Christopher Schau på eget initiativ bestemte seg for å gi Spellemannsprisen til kompisene sine i Black Debbath – i stedet for de egentlig vinneren The Covenant. Hvis jeg noen gang kommer til å dele ut pris og har Audun Haukvik med meg igjen så gir jeg den til ham! avslutter hun og ler.

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg