Dette skjer på Kongsberg i helgen

I helgen er det som alltid mye å finne på i Kongsberg. Her er noe av det som finner sted.

Endelig helg! // ÅTTE

11. oktober. Fra klokken 13:30 på ÅTTE

Tilbakelent sosialisering rett etter lønningsdag for ansatte ved USN og Fagskolen Tinius Olsen, andre som føler behov for å slukke tørsten eller nyte en vaffel etter en hard arbeidsuke er selvsagt også velkommen!

Quizkveld

11. oktober fra klokken 1830 på Hostvedt Skolen

Bli med på quizkveld 😄
Vi fordeler lagene når dere kommer.
Det blir mulighet for å ta med seg noe godt å drikke og bli sittende utover kvelden 🎉

Uplugga: Tommy Tokyo Solo // Kongsberg

11. oktober fra klokken 20 på EnergiMølla. 

**OBS: UPLUGGA har begrenset kapasitet, vi anbefaler å kjøpe billett på forhånd**

Tommy Tokyo er først ut i vår nye konsertserie UPLUGGA, som er inspirert av MTV Unplugged fra 90-tallet. I denne konsertserien vil du få oppleve artisten på nært hold på en mindre og mer intim scene på gulvet.
Omgitt av levende lys og sydende atmosfære, akkurat som på 90-tallet.
Gjør deg klar for en unik konsertopplevelse du ikke vil gå glipp av!

Tommy Tokyo ble oppfunnet i 2001, like etter at karrieren som medlem av bandet Piggyback var over. Året etter ga Tommy ut en selvtitulertt EP, men det tok fem år til før hans første (og forrige) album kom ut. «Octopusdrunk & Arms to Prove It» ble utgitt på uavhengige Osito Records, et album som han delvis hadde spilt inn på sitt eget kjøkken i Fredrikstad. Tilbakemeldingene var positive, selv om skiva fikk litt pepper for hjemmesnekret lydbilde.

Først som frontfigur, låtskriver og motor i bandet Tommy Tokyo and Starving for My Gravy sperret publikum øynene opp for Tommys musikalske talent. Backingbandet bestod av medlemmer fra Ricochets, Peru You, Apoptygma Berzerk og Maria Solheim band, og sammen gjorde de det skarpt under by:Larm i 2007 i Trondheim. Albumet «Smear Your Smiles Back on» ble en ubetinget suksess da det kom ut i 2008, og ble kåret til årets album av Aftenposten, Spellemann-nominert og gull-sertifisert. Siden har han jevnt og trutt gitt ut kritikerroste album, han vant spellemannspris for «And The Horse Came Riderless» i 2012, fikk knallsterke anmeldelser for «We Blister and We Bleed i 2013, Hev Deg Over Det Dette Der i 2015 og for Blant Fiender og Venner i 2016. Til høsten er Tommy klar med nytt album, på engelsk.

Kongsberg Teaterlag – Villanden

11. oktober. Fra klokken 19 på Kongsberg Musikkteater. 

Nå vises Ibsen for første gang på Kongsberg Musikkteater.

Villanden ble skrevet av Henrik Ibsens i 1882-1883. Kongsberg Teaterlag har sammen med Adam Levine fra Buskerud Teater, øvd inn en moderne tolkning av stykket.

Det er et menneskelig drama som spilles ut, der idealisme, fanatisme, sannhetskrav og trangen til å bli anerkjent og elsket er sentrale elementer. Hvor langt er det lov å gå i sannhetens tjeneste? Villanden er et av få stykker i Ibsens produksjon der barn er med. Tenåringen Hedvig er en av stykkets hovedpersoner. Hvordan takler barn og ungdom krav og problemer fra de voksnes verden?

Ibsen er evig aktuell, unn deg en klassiker!

 

Karaoke Night & Afterparty m/ DJ TrygveESS

11. oktober. Fra klokken 22 på Privat Café og Bar.

Fredag åpner vi igjen bakgården og storskjermen for et skikkelig karaoke-vors!
Vi har tusenvis av låter å velge blant, så her er det garantert noe for alle…

DJ TrygveESS stiller som karaoke vert for kvelden og drar festen i kjent stil videre ut på dansegulvet utover kvelden.

Steff Nevers til Gamle Norge!

11. oktober. Fra klokken 23 på Gamle Norge Pub.

GKN Aerospace Bergmannsvøm

12. oktober. Fra klokken 08 i Svømmehallen. 

BK-Svømming arrangerer GKN Aerospace Bergmannsvøm. Et approbert stevne for svømmere født i 2010 og eldre 🏊🏻‍♂️🏊🏻‍♀️ En fin mulighet til å teste hallen hvor LÅMØ Sør 2020 skal arrangeres. Flotte premier 🥇🥈🥉

Sykurs for barn

12. oktober. Fra klokken 10 hos Kakle. 

Målgruppa er barn i alderen seks til femten år sammen med en voksen. Her får frøkna eller poden designe og sy seg et plagg, mamma får være med.

Målet med kurset er å bli kjent med symaskinen sammen, lære litt syteknikker og tørre å sette i gang med egne prosjekter når en kommer hjem. Dette er en fin greie å gjøre sammen. En opplevelse som gir masse gøy, kreativ utfoldelse og spennende læring. Her kan du lese om et av barnekursene våre: https://kakle.net/2017/05/16/sa-moro-med-sykurs-for-barn/

Barnas lørdag: Brillebjørn

12. oktober. Fra klokken 12 på Kongsberg Bibliotek. 

Kongsberg bibliotek og Krona kino inviterer til en lørdag fylt av fantasi-magi! Selveste Brillebjørn har premiere på den nye filmen sin «Brillebjørn på ferie»!

Vi varmer opp i biblioteket hvor vi leser de fine Brillebjørn-bøkene. Etter lesing går vi på Brillebjørn-jakt ned mot kinoen hvor det vil bli premieutdeling, hurra!

Kinofilmen snurres i gang klokka 14.00. Billetter til filmen må kjøpes hos Krona kino, resterende del av arrangementet er gratis og åpent for alle.

Glogerkonsert – Knut Schmidt Johansen

12. oktober. Fra klokken 12 I Kongsberg Kirke. 

Knut Schmidt Johansen kommer fra Åmli i Aust Agder. Etter 4-årig kantorutdanning ved Universitetet i Stavanger 2005 har han jobbet som kantor i Sandnes, Gand, Sandsvær og nå i Strømsgodset menighet i Drammen.

Knut var i 10 år kantor i Efteløt og Hedenstad, og var med på mange samarbeidsprosjekter med Kongsberg.

Han har spilt på Kongsberg internasjonale orgelsommer to ganger før, og flere småkonserter.
Programmet består av blant annet Pachelbel og Bach. Det blir både rene orgelstykker, og orgelstykker basert på salmemelodier.

Jazzkafé: Åshild Hagen

12. oktober. Fra klokken 13 på EnergiMølla. 

Den unge vokalisten Åshild B. Hagen har studert på Norges Musikkhøgskole. Hun kommer fra Krokstadelva og har tidligere sunget på Julejammen til Jazz Evidence. Nå kommer hun til Jazzkaféen med et kresent utvalg av medmusikere.

ARRANGEMENT INFO:
Pris: Fri inngang
Dato: Lørdag 12. oktober 2019
Klokka: Dørene åpner kl. 13:00 – konsertstart kl. 13:00
Arrangør: Jazz Evidence
Spillested: Energimølla

MEDVIRKENDE
Åshild B. Hagen (vokal)
Tevje Fjugstad Flaate (gitar)
Øystein Skjelstad Østensen (bass)

Gratis Ettermiddags-konsert med Pernille !

12. oktober. Fra klokken 16 på Gamle Norge Pub.

 

Spar 8 // ÅTTE

12. oktober. Fra klokken 17 på ÅTTE

Kortspill og sosialisering, ender ofte med fest…

Amerikaner, SparDam, Mattis, Casino, Idiot, Vri-åtter, Rummy, Sprøyte, Whist, Canasta og andre klassikere er blant hva våre spilleksperter gjerne er med å spille, og bli gjerne med på en prøverunde for å lære reglene og utvide horisonten når det gjelder kortspill!

Kom alene eller flere sammen, det er alltid plass til én til som vil spille kort!

(Reglene følger hovedsakelig «kortregler.no» med Espen eller Simon som overdommer om nødvendig.)

Golden Oldies

12. oktober. Fra klokken 19 på Peckels Resept.
 

THG: Tom Hasslan Group // Kongsberg

12. oktober. Fra klokken 20 på EnergiMølla. 

THG? Hva i all verden er detta tenker du? Ja, nå skarru høre, Hasslan sjæl har strenga opp gittar´n, skrivi noen idiotsikre progrocklåter med sterke referanser til Gentle Giant og Jimi Hendrix pluss en dæsj Soft Machine rundt «Bundles»-tia!

Med på festen har han dratt med seg makker´n sin fra KROKOFANT, sjølvaste bøttespeller´n Axel Skalstad. I tillegg har de med seg Trond Frønes som helt åpenbart er en av Norges råeste rockebassister som du sikkert har hørt «trøkke til» i band som Grand General, Cadilac og Red Kite for å nevne noen få. Erlend Slettevold på sin side er en ekspressiv og kraftfull jazzpianist, komponist og arrangør. Vi kjenner han blant annet fra Grand General og The Core.

Vi håper å se en drøss med hyggelige folk, og vi lover trøkke til alt vi klarer, for at alle skal få dekket deres indvidiuelle trøkkbehov. Så da det er bare å spenne på seg rulleskøytene og skøyte bort til EnergiMølla lørra´n 12. oktober! BANG!

Tom Hasslan: Gitar
Trond Frønes: Bass
Axel Skalstad: Trommer
Erlend Slettevoll: Tangenter

Bjørns Orkester til Gamle Norge!

12. oktober. Fra klokken 22 på Gamle Norge Pub. 

Bjørns Orkester er blitt tildelt Gullskoen-prisen som «Årets danseband». Og det er andre året Møre og Romsdals store dansebandcowboyer vinner denne prisen! En pris som avgjøres med publikums stemmer. Nok engang får Fræna-orkesteret bevis for at de er svært godt etablert i eliten blant norske danseband. Et annet poeng i Gullsko-sammenheng er at Bjørns Orkester er det eneste dansebandet fra Norges lange vestlandskyst som har vunnet denne prisen!
Kriteriene for nominasjon kan du ellers lese på www.gullskoen.no.

Populariteten skyldes ikke bare musikken, selv om den selvsagt er hovedsaken. Men her er også en gjeng joviale og omgjengelige musikere som er like populære blant publikum som blant musikerkollegaer over hele landet. Et ekstra beviset for dette fikk de altså i 2013 i form av både Gullsko som «Årets danseband» og fantastiske plasseringer på VG-lista
Topp40! At Gullsko-troféet igjen havner i Bjørnenes klør kommer dermed ikke som noen stor overraskelse.

Sjefen sjøl, Bjørn Kalvatsvik, er blant legendene med sine 46 år i bransjen! Resten av
gjengen derimot er nærmest for ungfoler å regne. Men erfaring som danseband-
musikere har de i bøtter og kar likevel: Mathias og Johnny Kalvatsvik har
spilt i Bjørns Orkester siden rett etter konfirmasjonsalderen, mens fjerde- og yngste-
mann Jan Erik Bang Småge feiret sine første ti år i orkesteret i 2014.

FTU til Tinnemyra

13. oktober. Fra klokken 14. 

Vi skal på tur.
Vi skal gjøre litt forskjellig.
Vi skal spise mat
Vi skal ha det morsomt.

Håper du kommer!

Søndagstur rundt Tinnemyra. Vi går fram og tilbake rundt vannet, va km totalt. Vi tar pause ved en av de fine sitteplassene langs vannet.
Ta med enkel niste og sitteunderlag.
Oppmøte på parkeringsplassen på Tinnemyra.

Tårndag ved Fiskumvannet

13. oktober. Fra klokken 10 ved Fugletårnet i Fiskum. 

Alle fugleinteresserte er velkomne til høstens fjerde og siste tårndag for å observere områdets fugleliv sammen med likesinnede. Tårnet bemannes av foreningens medlemmer så dette er en utmerket anledning til å spørre og lære om fugler og identifisering,

Ved nedbør står vi tørt i mellometasjen i tårnet, ved oppholdsvær står vi oppå med full utsikt i alle retninger.

Parkering er i nordre ende av vannet, rett ved Fv73, ved informasjonstavlen om Fiskumvannet Naturreservat. Stien ut til tårnet er stedvis gjørmete og kan være oversvømt – fjellsko eller støvler anbefales ved våte forhold.

Alle interesserte er hjertelig velkomne på NOF ØE’s arrangementer. Ta med kikkert og klær etter vær.

Turleder er Bjørn Tore Bollerud. Han går fra parkeringen og ut til tårnet kl 0930. Vel møtt!

Kongsberg Miners vs. Tromsø Storm

13. oktober. Fra klokken 16 i Kongsberghallen. 

Husk hjemmekamp på søndag!⛹️‍♂️⛹️‍♂️ Vi møter Tromsø Storm, og ser fram til en stemningsfull og spennende kamp i BLNO-serien.

Møt opp, og hjelp oss å skape den rette seiersstemningen! 🙌🏀😄

Orkesterkonsert med VUS, BUSO og Kongsberg Kulturskole

13. oktober. Fra klokken 16 i Kongsberg Musikkteater. 

Vestregionens ungdomsymfonikere (VUS)har æren av å invitere til konsert i samarbeid med Buskerud ungdomstrykeorkester (BUSO) og Kongsberg Kulturskole.

Dirigenten vår er selveste Kjell Seim som er fast inventar hos alle de profesjonelle orkesterene i landet. Han brenner også for å utvikle ungdommer til å mestre å spille i orkester og VUS er en orkesterskole for unge musikere. Tilbudet er gratis og ungdommer fra hele Vestregionen som nå innlemmes i Viken har mulighet til å delta.

Dirigent for BUSO er Dag Øystein Berger.

Program:
Gregson Tuba konsert 1. sats
Solist Sigurd Brevik, Tuba (Kongsberg kulturskole)
Modest Mussorgsky Night on bald mountaino (Heksenatt på Bloksberg)
Alexander Borodin Polovtsian dances fra «Prins Igor»
Egen avdeling med BUSO
Egen avdeling med ensemble fra Kongsberg kulturskole.

 

3600.no

Se alle innlegg