– Dette gleder vi oss til å fortsette med

Beate Wojtaszek var storfornøyd med feiringen.

Henckeltunet Borettslag ble feiret i dag – byens første OBOS borettslag i regi av Block Watne.

Mandag 18. juni ble en historisk dag for boligselskapet Block Watne på Kongsberg. Det var nemlig dagen de åpnet sitt aller første OBOS-borettslag ved Henckeltunet.

Ved Henckeltunet har de bygget tre 6-mannsboliger. To av disse 6-mannsboligene er allerede flyttet inn i. Den siste skal stå klar i begynnelsen av 2019.

Bare én leilighet igjen 

Salgskonsulent Beate Wojtaszek er kjempefornøyd med salget.

– Salget har gått jevnt og det har gått bedre og bedre ettersom mer av området står klart og kjøperne faktisk kan se hva de får.

– Nå er det bare én leilighet igjen på hele feltet som ikke er solgt, så  vi sier oss veldig fornøyd med det da vi ikke er ferdige med å bygge enda.

– Det beste av alt er menneskene som har kjøpt. Det er fantastiske folk som virkelig er så glade for å flytte hit til Henckeltunet. Dette kommer til å bli et skikkelig fint nabolag med mennesker i alle aldre og livssituasjoner! forteller hun varmt.

Gjennomtenkte løsninger og fellesskap

Hva har vært det mest spennende med prosessen?

Stolt ønsket Beate velkommen til feiring.

– Det er jo alltid spennende å se om det vi legger ut for salg er ønskelig av markedet. Samtidig så var det spennende å se hvordan markedet reagerte på at vi lanserte borettslag. Det er flere borettslag i byen, men det er første gang Block Watne bygger et OBOS tilknyttet borettslag. Valget av å tilknytte borettslaget OBOS var helt naturlig da Block Watne er eid av OBOS. Salget vitner om at både boligene og borettslag er noe befolkningen ønsker, så dette gleder vi oss til å fortsette med.

Hva betyr dette for Block Watne i Kongsberg?

Eirik Næss underholdt gjestene.

– Vi er stolte over hva Henckeltunet har blitt med sin flotte arkitektur og koselige uteområder. Vi har jobbet tett og dedikert sammen med arkitekter, OBOS og alle våre leverandører. Det er gjennomtenkte løsninger på arealutnyttelse, kvaliteten på materialvalgene er høye og ikke minst har det vært dyktige tømrere som har levert et produkt vi er svært stolte av.

 

– Resultatet kan dere se selv: flotte boliger med fantastisk utsikt og uteområder som beboerne vil glede seg over i lang tid. Jeg tror det er mange forbikjørende som legger merke til dette flotte prosjektet.

Hva betyr det for Kongsberg?

– Vi bygger for trivsel! Det er Henckeltunet et godt bevis på. Beboerne har funnet sin drømmeleilighet og i ventetiden har de fått følge leiligheten gjennom åpen dag og tette dialoger med Block Watne sine ansatte i et «venteprogram». Gledestårer er felt og det er fantastisk gledelig å se. Vi bygger for folk flest; nye prosjekter, både sameie og borettslag skal bygges og da er det viktig å ha OBOS medlemskap for å stille først i køen.

– Block Watne satser på Kongsberg og gleder oss til videre utvikling!

God mat, musikk og selskap.

Viktig for OBOS

I forbindelse med åpningen, var det kommunikasjonsdirektøren i OBOS, Åge Pettersen, som klippet snoren.

Åge Pettersen klippet snoren.

– OBOS har virksomhet og medlemmer over hele landet, også i Kongsberg. Da er det viktig å ha et boligtilbud til medlemmene våre i Kongsbergområdet, understreker Pettersen.

Hva betyr prosjekter som dette for OBOS?

– Vi mener at borettslag er den beste organisasjonsformen for folk som skal bo sammen. Derfor er vi svært glade for at det nå kommer et OBOS-tilknyttet borettslag for våre medlemmer i Kongsberg, avsluttet han.

Åpningen ble behørig feiret med grillmat, musikk, festkake, mineralvann og fornøyde gjester.

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg