Dette gleder Per Gustavsen seg mest til

Per Gustavsen er leder for Kongsberg Musikkteater. Foto: Anniken Tangerud

Kongsberg er en by med et utrolig variert kulturliv. Her er programmet til Kongsberg Musikkteater denne våren.

Om sommeren flyter musikken og smilene under Kongsberg Jazzfestival og i januar inviteres musikkinteresserte til kontrastfylte opplevelser under Glogerfestspillene.

Sett bort i fra disse to store festivalene, vrimler også både Kongsberg Musikkteater, EnergiMølla, Kongsberg Kirke og andre spennende arenaer med et yrende kulturliv for store og små hver eneste uke og helg. 

I denne artikkelen tar vi for oss vårens program på Kongsberg Musikkteater som du finner i Krona.

Se hele programmet nederst i saken. 
Per Gustavsen er leder for Kongsberg Musikkteater. Foto: Anniken Tangerud

Siden Kongsberg Musikkteater er et «utleie-hus», booker de ikke artister, men de har virkelig klart å huke tak i flere store navn denne våren.

– Av de vi har leieavtale med er nok Svanesjøen med Den Russiske Nasjonalballetten den forestillingen som troner øverst på hva vi er stolte av å ha fått til, smiler Per og fortsetter like stolt:

– At et internasjonalt ensemble på et slikt nivå ønsker å komme til oss er en flott fjær i hatten, og en bekreftelse på at Kongsberg Musikkteater kan tilby en scene av internasjonalt format.

Svanesjøen solgte ut på noen få dager, og på ekstraforestillingen er det kun noen få billetter igjen. Slik sett blir dette den forestillingen som nok trekker flest folk.

– Konserten med Bjørnov og Sunde og jubileumsforestillingen med Øyvind Blunck er også nesten utsolgt. Og så blir det jo solgt masse billetter til lokale forestillinger, og musikalen Anne Jr. med Åsen Barne og Ungdomsteater blir nok en høydare. Brageteaterets familieforestilling Sangfoni kommer nok også til å selge godt, mener Per.

– Hva gleder du deg mest til personlig?

– Åh, det er vanskelig å velge… men hvis jeg må så blir nok Svanesjøen en opplevelse jeg kommer til å huske lenge. Jeg blir alltid imponert over hva Åsen Barne og ungdomsteater får til, så jeg må få med meg en av deres forestillinger også. …og så ler jeg jo så jeg griner av Kristian Valens fantastiske parodier, smiler han.

Hyller de frivillige

Gustavsen ønsker samtidig å få takke Musikkteatrets Venner.

– Vi samarbeider med mange, men hvis det er noen spesielle som fortjener en ekstra hyllest så er det Musikkteaterets venneforening, forteller han og fortsetter:

– De jobber frivillig året rundt som publikumsvertskap på alle våre forestillinger. De selger billetter, gjør billettkontroll ved innslipp og sørger for at vårt publikum alltid blir tatt i mot på en hyggelig og profesjonell måte slik at de får en god kulturopplevelse. For en gjeng, sier jeg bare! Jeg blir helt rørt hver gang jeg tenker på de – og det gjør jeg hver dag!

Her er programmet våren 2020:

Januar

Søndag den 12. januar inviterer Kongsberg Byorkester igjen til nyttårsfest i Musikkteateret!

I et festpyntet lokale serverer de et rikt og variert musikalsk måltid der den tradisjonelle nyttårsmusikken får følge av klassiske verk og mer moderne toner.

Februar

Allerede den 1. februar kommer Frank Kjosås til Kongsberg Musikkteater med broadway-suksessen An Act of God. Med seg på scenen har han komiker Henrik Thodesen og musiker Simen Solli Schøien.

Fra og med den 12. februar til og med den 21. februar setter Kongsberg Teaterlag opp «Plaza Suite» en komedie i tre akter, av Neil Simon.

Lørdag den 15. februar inviterer KV- musikken til deres tradisjonsrike vinterkonsert.

Mars

Onsdag 11. mars kan du gjøre deg klar for vårens store showkonsert som hyller «the one and only» Dolly Parton. Den folkekjære artisten Hanne Sørvaag tar deg med på en musikalsk reise i Dollys univers sammen med sine musikere og korister.

Lørdag 21. mars er Ingrid Bjørnov og Øystein Sunde igjen klare for å lettesine hjerter med nyskrevnesanger fra virkeligheten.

April

Fra og med den 18. april og til og med tirsdag 21. april setter Åsen barn og ungdomsteater opp ANNIE jr. Musikalen er fylt med sang, skuespill og koreografi. Gjennom audition har dyktige sangere og skuespillere fra 9 – 14 år fått vise sitt talent.

 

 

3600.no

Se alle innlegg